Notícies Foto: Esther ZaragozaFoto: Esther Zaragoza

“Col.labse” és el nou EP digital del productor maresmenc de hip hop Gos D

21 abril, 2022

Hi ha rap, poesia i spoken word de la mà de Xavier Giol, l’artista Roger Pelàez, el músic Marc Aliana i els MCs Welelo i la fúria de Meko.

Cul d’en Jaumet, Gos D arriba a la seva cita discogràfica anual amb ‘Col·labse’, un EP de 4 talls que destaca per la seva heterodòxia i la presència d’spoken word i poesia de la mà de col·laboracions líriques i vocals que inclouen artistes poc vinculats al hip hop com Roger Pelàez, Marc Aliana o Xavier Giol i MCs com Welelo i Meko. Gos D continua fidel a la seva tàctica i tècnica: composició lo-fi a cop de sample amb màquines obsoletes (en aquest cas la calculadora tunejada PO-33 K.O.) i matinades efervescents (els beats de “Col·labse” els va parir el passat hivern a Lanzarote). A diferència dels dos primers treballs (la beat tape instrumental AYS, estius 2020; el disc vocal “Chops”, estiu 2021), que eren autèntiques vomitades de beats i col.laboracions vocals d’esperit lliure, a “Col·labse” el productor maresmenc ha fet treballar els lletristes i cantants al voltant d’un missatge comú, el tan manit però actualíssim “col·lapse”, que aquí cada poeta i MC ha interpretat al seu aire.

Al nou EP de Gos D el “col·lapse” com a crisi sistèmica i enfonsament de l’status quo pren sota el nom de “Col·labse” una nova dimensió constructiva. La dualitat implícita, de destrucció i construcció, és aquí una nova oportunitat per construir noves fórmules de produir, de relacionar-nos i de conviure.
Comments are closed.

Back to Top ↑