Notícies Foto: May ZircusFoto: May Zircus

Commemoració del 125è aniversari del naixement de Ricard Lamote de Grignon

7 març, 2024

La Banda Municipal de Barcelona interpretarà dues obres del compositor, “Fantasia” i “Joan de l’Ós” a l’Auditori de Barcelona.

El diumenge 10 de març, la Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció de Salvador Brotons, commemora el 125è aniversari del naixement de Ricard Lamote de Grignon. Ho farà amb un concert on interpretarà “Fantasia” sobre motius del mestre José Serrano i la recuperació de “Joan de l’Ós”, poema per a orquestra de vent, solistes i cor mixt. Aquesta última es va estrenar just abans de la Guerra Civil, durant el Festival de la Societat Internacional per la Música Contemporània l’abril de 1936.

Ricard Lamote de Grignon és considerat –juntament amb el seu pare Joan– una de les personalitats més destacades de la BMB de principis del segle XX. Ricard no només va treballar incansablement com a sotsdirector de la institució, sinó que també va ser un gran intèrpret i un compositor prolífic, membre de l’efímer Grup dels Vuit, al costat de Manuel Blancafort, Robert Gerhard, Joan Gibert, Agustí Grau, Frederic Mompou, Baltasar Samper i Eduard Toldrà. 
Comments are closed.

Back to Top ↑