Comunicat Plataforma de Sales de Concerts (PSDC)

1 Maig, 2020

LA PSDC representa a més de 270 sales privades de música en directe en tot l’estat.

La Plataforma de Sales de Concerts davant la publicació pel ministeri de Sanitat del document “Previsió orientativa per a l’aixecament de les limitacions d’àmbit nacional establertes en l’Estat d’alarma” han fet públic el següent comunicat:

 1. La nostra sorpresa i decepció davant la falta d’interlocució del Govern amb les sales de concerts, i les confuses mesures restrictives aplicades a aquests espais culturals, que requereixen una especial atenció per la seva especial singularitat.
 2. L’anunci de les possibles fases de desescalat és molt confús i de difícil interpretació i aplicació.
 3. La reducció d’aforament proposada és inviable i condemna al sector a la fallida i desaparició del teixit cultural més fràgil:
  a. Per la dificultat dels músics a oferir els espectacles garantint la distància social en l’escenari així com la del públic a les sales.
  b. Per la inviabilitat econòmica d’aplicar-ho, ja que un concert habitualment comença a ser viable a partir de superar el 80% de la capacitat de l’espai.
  c. Perquè generen fins i tot majors pèrdues econòmiques els espais a un 30% de la seva capacitat que romanent tancats.
 4. Ens vam oferir, i ens continuem oferint, per a estudiar els possibles protocols a aplicar de manera temporal (mesures higienicosanitàries), que garanteixin la seguretat dels artistes, els treballadors i el públic, comptant sempre amb el consens i assessorament de les autoritats sanitàries i l’ajuda de l’administració.
 5. Que les mesures de reincorporació de les diferents activitats a la normalitat segueixin uns paràmetres de coherència i s’apliquin en tots els àmbits en els quals hi hagi grans concentracions de públic (com els diferents mitjans de transports, centres comercials, grans superfícies, etc.) i no de manera exclusiva en l’exhibició d’activitats culturals.
 6. Mantenir la condició de causa de força major, fins a la volta a la total normalitat, imprescindible per a la flexibilitat en la sortida dels ERTES als quals ens hem hagut d’acollir.

Instem als Ministeris de Sanitat, Ministeri de Cultura i Esport i al Ministeri de Treball i Economia Social, a abordar conjuntament aquests assumptes, en una reunió amb les sales de concerts, que suposen un teixit imprescindible en la cadena de valor d’un sector professional i cultural del qual depenen més de 700.000 treballadors.
Comments are closed.

Back to Top ↑