Concerts d’Alidé Sans i Magalí Sare amb Manel Fortià de la mà del Tradicionàrius
El BarnaSants encara una nova setmana de la seva programació.
El Festival BarnaSants presenta una setmana més una desena de concerts que giren al voltant de la cançó d’autor i entre els quals destaquen els que s’ofereixen gràcies a l’aliança teixida entre el festival de cançó i el Tradicionàrius. Es tracta d’una banda del concert d’Alidé Sans, en el que revisarà cançons de tradició oral occitana, i per l’altra el de Magalí Sare amb Manel Fortià per presentar el seu nou disc ‘reTornar’.
Magalí Sare & Manel Fortià ens presenten una treball de peces catalanes i llatinoamericanes des de la perspectiva de l’audàcia i l’intercanvi, com si el duet exercís l’ofici de navegant i anés buscant tresors de riba a riba, però sense renunciar a impregnar les troballes de la seva pròpia i orgullosa naturalesa mediterrània.
Magalí Sare & Manel Fortià ens sorprenen per la seva química, contrabaix i veu sonen com un únic organisme. Són imprevisibles i els encanta arriscar-se, jugar i redefinir barreres. El públic s’enamora de la veu dúctil, polièdrica i la interpretació de Magalí Sare amb girs inesperats.
El concert de Magalí Sare & Manel Fortià serà aquest dijous, dia 7, a les 20h30′ al CAT.
Al capdavant de la seva banda, l’aranesa Alidé Sans revisarà cançons de tradició oral occitana en el nou projecte ‘Arraïtz’, el diumenge, dia 10, a les 19h al CAT.
Amb una veu i una personalitat que despunten lliures, com l’aire fresc que baixa de la muntanya. Habitual en l’escena musical occitana i catalana i tota una revelació musical de ritmes mestissos amb influències de músiques del món, cantada en occità (aranès). Des dels seus inicis, la cantautora aranesa dedica la seva trajectòria a explorar camins a a partir del rock, el hip hop, i a reobrir- ne d’antics, mitjançant la música d’arrel, i a promoure la llengua pròpia de la Vall d’Aran.
‘Arraïtz’ és l’espectacle que presentarà en el marc de Trad d’autor i que neix de la revisió de diferents cançons de tradició oral occitana passades pel filtre de l’artista a través de les eines i codis de la producció musical del segle XXI. Un repertori que ofereix amb una sonoritat festiva i ballable. En essència: cultura popular, medi rural de muntanya i perspectiva de gènere.