Notícies Foto: Alidé SansFoto: Alidé Sans

Concerts d’Alidé Sans i Magalí Sare amb Manel Fortià de la mà del Tradicionàrius 

6 març, 2024

El BarnaSants encara una nova setmana de la seva programació.

El Festival BarnaSants presenta una setmana més una desena de concerts que giren al voltant de la cançó d’autor i entre els quals destaquen els que s’ofereixen gràcies a l’aliança teixida entre el festival de cançó i el Tradicionàrius. Es tracta d’una banda del concert d’Alidé Sans, en el que revisarà cançons de tradició oral occitana, i per l’altra el de Magalí Sare amb Manel Fortià per presentar el seu nou disc ‘reTornar’.

Magalí Sare & Manel Fortià ens presenten una treball de peces catalanes i llatinoamericanes des de la perspectiva de l’audàcia i l’intercanvi, com si el duet exercís l’ofici de navegant i anés buscant tresors de riba a riba, però sense renunciar a impregnar les troballes de la seva pròpia i orgullosa naturalesa mediterrània.

Magalí Sare & Manel Fortià ens sorprenen per la seva química, contrabaix i veu sonen com un únic organisme. Són imprevisibles i els encanta arriscar-se, jugar i redefinir barreres. El públic s’enamora de la veu dúctil, polièdrica i la interpretació de Magalí Sare amb girs inesperats.

El concert de Magalí Sare & Manel Fortià serà aquest dijous, dia 7, a les 20h30′ al CAT.

Al capdavant de la seva banda, l’aranesa Alidé Sans revisarà cançons de tradició oral occitana en el nou projecte ‘Arraïtz’, el diumenge, dia 10, a les 19h al CAT.

Amb una veu i una personalitat que despunten lliures, com l’aire fresc que baixa de la muntanya. Habitual en l’escena musical occitana i catalana i tota una revelació musical de ritmes mestissos amb influències de músiques del món, cantada en occità (aranès). Des dels seus inicis, la cantautora aranesa dedica la seva trajectòria a explorar camins a a partir del rock, el hip hop, i a reobrir- ne d’antics, mitjançant la música d’arrel, i a promoure la llengua pròpia de la Vall d’Aran.

‘Arraïtz’ és l’espectacle que presentarà en el marc de Trad d’autor i que neix de la revisió de diferents cançons de tradició oral occitana passades pel filtre de l’artista a través de les eines i codis de la producció musical del segle XXI. Un repertori que ofereix amb una sonoritat festiva i ballable. En essència: cultura popular, medi rural de muntanya i perspectiva de gènere.
Comments are closed.

Back to Top ↑