“Cultura! o Barbàrie”, el BarnaSants del 2021

13 gener, 2021

BarnaSants consolida el seu caràcter confederal amb produccions i estrenes arreu dels territoris que comparteixen llengua i cultura catalanes.

El BarnaSants arriba a la seva 26a edició estenent el seu projecte cultural arreu dels Països Catalans. El seu caràcter confederal i les complicitats establertes amb diferents organismes i agents d’un territori que comparteix llengua i cultura, ha permès consolidar el festival arreu i generar projectes en xarxa, teixir col·laboracions i fomentar un circuit de propostes que promou les actuacions dels artistes per tot el país. Enguany, el 85% de la programació del BarnaSants està formada per d’artistes o grups que actuen en llengua catalana, una xifra que la pandèmia també ha accentuat davant la impossibilitat de portar programació internacional.

La pandèmia ha reforçat una programació autòctona i de proximitat amb diferents seus a Catalunya, el País Valencià, Balears i Pitiüses, Catalunya del Nord i l’Alguer, i formada per artistes de la zona. En aquesta nova edició, el festival recupera alguns concerts que l’esclat de la pandèmia va obligar a ajornar l’any passat. La programació del festival de cançó assoleix la paritat de gènere, amb un 48% d’artistes dones i un 52% d’homes, i depassa el 80% de propostes en català.

Pau Alabajos inaugura el festival aquest diumenge al Teatre Joventut de L’Hospitalet amb la presentació a Catalunya del seu darrer disc, un concert que havia de cloure la 25a edició del festival i que no es va poder celebrar a causa de la Covid-19.

Pere Camps, director del festival, ha dit en roda de premsa que “l’objectiu fonamental d’aquesta edició és fer tots els concerts i també el garantir la feina de tots els treballadors del BarnaSants”.

El mateix Pere Camps ens presenta la programació d’enguany (vegeu vídeo al nostre apartat “Zoom”).

 

 

 
Comments are closed.

Back to Top ↑