Notícies Foto: Xavier AnguloFoto: Xavier Angulo

Després de 2 anys de descans, Auxili torna amb el seu nou disc, “Guaret”

1 abril, 2022

Els d’Ontinyent signen en aquest quart disc, 8 noves perles de reggae, ska i fusió.

Auxili torna. Després de l’aturada de màquines al remat de la gira “Tresors” a finals de 2019 i de dos anys de silenci absolut, els ontinyentins van obrir la llauna el desembre passat amb el single+clip “Diga-li!” i ja hi ha data pel seu quart àlbum d’estudi, “Guaret”. Agafant-se al concepte de la tècnica de cultiu, basada en en el repòs deliberat del camp de conreu per permetre que la terra recuperi minerals i nutrients i afavorir la següent collita, els d’Ontinyent presenten un disc de 8 temes tant precís com contundent. Amb el reggae i la música jamaicana com a font d’inspiració primera, Auxili signen el seu quart àlbum d’estudi i segurament l’àlbum més conceptual de la formació fins el moment: un cant a la terra i les arrels, una represa amb força després del descans, un punt i seguit a la vida d’Auxili.

“Guaret” compta amb peces rotundes i rodones, com els talls de reggae “Diga-li”, “El vici” i “Parèntesi”, s’enreda a les branques de la tradició jamaicana, com el sentidíssim rocksteady “La brúixola” i guarda moments per picades d’ullets a fusions de tall més modern i festiu com l’ska-rock de “Moussaka” (amb Los Chikos del Maíz, ojo, en valencià), el funky-reggae de “Valentes jugades” o l’atreviment de mesclar dancehall amb mambo de “Música i manta”, amb Tribade a les veus. Menció apart mereix “Guaret”, tall que obre el disc i a mode d’introducció ens mostra uns Auxili fidels a la seva fórmula però capaços de parir un tema rodó que posa la pell de gallina amb la col·laboració de la jove cantaora valenciana La Maria.

“Guaret” ens mostra uns Auxili en plena forma, carregats de nutrients, greixats amb melodies 100% de la casa, una formació de luxe i la inclusió d’elements sintètics que combinen a la perfecció amb la contundència orgànica d’una de les millors bandes valencianes de tots els temps.
Comments are closed.

Back to Top ↑