“Diëresi”, el segon avançament del retorn de Pantaleó

30 abril, 2021

El single, és el segon tast del seu tercer àlbum “Afluents”, previst pel setembre del 2021, i que evidencia un canvi de rumb en la sonoritat i el caràcter del projecte.

Gerard de Pablo, cantant i compositor de Pantaleó inicia la seva carrera musical l’any 2009 amb The City’s Last Noise, un projecte molt exigent de pop-rock experimental que es converteix en un mateix any en finalista de cinc concursos de bandes emergents a Catalunya i Espanya. Acaben guanyant tres primers premis, gràcies als quals i amb la coproducció de Santos i Fluren (Blind Records), graven el seu primer disc “The Secret of an Innocent” (Miracle 2010) que crida l’atenció de mitjans de comunicació com Mondosonoro, Go Mag i Guitarra Total. 

El 2013, amb noves cançons aquesta vegada en català i sota el nom de Pantaleó, crea una banda que guanya el segon premi del Sona9 2014 i seguidament edita el que serà el primer  llarg de la banda, “Reina Victòria” (Petits Miracles).

El 2015 es gira el nou repertori en més de quaranta escenaris i festivals catalans (Guitar BCN, el MMVV, l’(A)phonica o l’Acústica de Figueres, Es Claustre…).  El 2016, encara amb banda, financien el seu segon disc amb una exitosa campanya de micromecenatge.

L’any següent neix “l’Apartament” (Petits Miracles 2017) i la seva gira (l’Embassat de Sabadell, els Jardins de Pedralbes, o el Fòrum Romà d’Empúries).

El novembre del 2018 Pantaleó acomiaden “l’Apartament” a la sala 3 de Razzmatazz per acomiadar-se, un final que representa el canvi que augura com un final d’etapa.

A principis del 2019 presenta “Epíleg” (Temps Record i Musica Global) a duet amb Anaïs Vila. Cançons d’ambdós autors revisades en format acústic visiten més d’una vintena d’escenaris entre Catalunya i les Balears durant el mateix any. En aquest període de Pablo recupera la seva versió més acústica i es retroba amb la nova manera d’entendre les seves cançons.
Al llarg de la seva trajectòria Gerard de Pablo ha estat portada de GoMag i Enderrock, col·laborat amb artistes com Majo D’Souza, Trau, Paula Valls, Toni Xuclà, Ramon Aragall, Ramon Mirabet, Mazoni, Caseta, Anaïs Vila, Pasto Martí, Estupida Erikah i versionat Els Pets (La Marató), Lluís Llach.
Comments are closed.

Back to Top ↑