Notícies Foto: Fundació Victòria dels ÀngelsFoto: Fundació Victòria dels Àngels

Dues exposicions a Nova York rendeixen homenatge a la soprano Victòria dels Àngels

19 febrer, 2024

Una de les exhibicions recorre la vida i l’amistat de l’artista amb la pianista Alicia de Larrocha.

Dues exposicions a Nova York rendeixen homenatge a la soprano Victòria dels Àngels en el centenari del seu naixement. Coincidint amb l’estrena de ‘Madama Butterfly’, la Metropolitan Opera House inaugurarà el 27 de febrer una mostra de cinc vestits de l’artista catalana, que inclou el que duia en l’obra de Puccini. Aquesta exposició es completa amb vestits i accessoris que va lluir a les representacions de ‘Faust’ (1951), ‘Le nozze di Figaro’ (1951), ‘Manon’ (1954) i la mateixa ‘Madama Butterfly’ (1955) al complex novaiorquès. En paral·lel, des de l’1 de març l’Instituto Cervantes de Nova York acollirà l’exposició ‘Aquella eterna admiració’ dedicada a la vida i l’amistat entre Victòria dels Àngels i la pianista Alicia de Larrocha.

La mostra al Met s’inaugurarà amb un recital a càrrec de la soprano Mercedes Gancedo i el pianista Michal Biel, després del qual s’oferirà un còctel en què se servirà el ‘Pastís Victoria’, creació de la Pastisseria Canal de Barcelona en honor a la soprano.

Els vestits pertanyen a la Fundació Victoria de los Ángeles i viatgen a Nova York amb el suport de l’Institut Ramon Llull, el Departament de Cultura de la Generalitat i el Ministeri de Cultura del govern estatal.

Victòria dels Àngels va tenir en el Met de Nova York un dels escenaris que més la va reconèixer, amb actuacions durant una dècada, entre el 1951 i el 1961, després de debutar-hi amb 27 anys. Hi va interpretar 13 papers diferents i hi va cantar en 23 ocasions el rol protagonista de ‘Madama Butterfly’.

Pel que fa a l’exposició a l’Instituto Cervantes de Nova York, narra la trajectòria de Dels Àngels i de Larrocha, a través de fotografies, cartes, vestits, partitures i altres objectes mai exposats abans.

Text: Redacció/ACN
Comments are closed.

Back to Top ↑