Notícies Foto: Víctor ParreñoFoto: Víctor Parreño

El Barcelona Festival de Nadal culmina amb 300.000 visitants

31 desembre, 2022

Acaba després de 14 dies d’activitats i més de 80 sessions d’espectacles culturals.

El Barcelona Festival de Nadal ha ocupat plaça Catalunya i plaça Universitat des del 17 fins al 30 de desembre. Durant catorze dies plaça Catalunya ha acollit 300.000 visites que han pogut gaudir de més de 20 projectes culturals de diverses disciplines artístiques amb més de 80 sessions i activitats, 80.000 visitants més que en l’edició de 2021.

L’espai de plaça Catalunya, dissenyat per l’escenògraf i arquitecte Juli Sanjuan Palma i amb una capacitat aproximada de fins a 2.500 persones, ha aplegat de mitjana unes 25.000 visites diàries.

50.000 visitants han passat per les propostes familiars de la plaça als matins. Nens i nenes i famílies han pogut gaudir d’activitats participatives i tallers sobre literatura, creació artística, joc i propostes per conèixer la natura i l’origen de les danses urbanes. En total, els vespres culturals de plaça Catalunya els han viscut unes 250.000 persones.

Les arts escèniques de carrer han estat les protagonistes de la primera franja de la tarda, on durant els 14 dies del festival s’hi ha pogut veure una programació on han participat Soon Circus, Sound de Secà, Circ Pànic, la Cia. Vero Cendoya, Magí Serra & Anamaria Klajnšček i la Compagnie Didier Théron.

La Torre de Nadal ha estat el gran format d’enguany dirigit per Lluís Danés i coproduït per l’Ajuntament de Barcelona i el Gran Teatre del Liceu. Un espectacle d’òpera i circ per a gent desperta on 8 artistes, 6 músics i 4 cantants cada vespre han envaït la plaça per fer-nos vibrar cada vespre amb la màgia de la música de Puccini.

L’escenari de plaça Catalunya també s’ha omplert de música amb Sonido Tupinamba i les Balkan Paradise Orchestra per començar i escalfar cada tarda i les actuacions de Lucia Fumero Trio & Friends, Inspira, The Secret Investment, Sandra Bautista, Pol Batlle i Rita Payés, Anna Andreu i Gregori Hollis.

A plaça Universitat la instal·lació Solstici de la plataforma d’art i disseny digital OFFF Barcelona ha convidat a barcelonins, barcelonines i visitants a visualitzar diferents interpretacions del solstici d’hivern sota el prisma de l’animació 3D, l’art generatiu, la llum, la il·lustració animada i el cinema, on han participat cinc artistes: Cube, Maria Diamantes, Doreal, Bernard Arce i Dedo Ciego.

La versió nadalenca del projecte Sons de Ciutat porta la música a tots els districtes. Del 6 de desembre de 2022 i fins al 4 de gener de 2023 s’hauran fet més de 100 concerts en viu i gratuïts als mercats i eixos comercials de tota la ciutat. Més de 50 artistes i formacions de jazz, indie, música clàssica, pop, funl, soul, electrònica o brass brands que s’han programat amb la complicitat de nou agents musicals de la ciutat: Primavera Labels de Primavera Sound, Sónar, Quesoni, L’Afluent, Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, Escola Superior Jam Session i Associació Coincidències.
Comments are closed.

Back to Top ↑