Notícies Foto: BarnaSantsFoto: BarnaSants

El BarnaSants rendeix homenatge al 50è aniversari de la Revolució dels Clavells

10 abril, 2024

El concert especial i col·lectiu que se celebrarà el dissabte 13 d’abril comptarà amb les veus de Névoa, Alba Guerrero, Ana Rossi i Rusó Sala.

El BarnaSants prepara un concert especial i col·lectiu per celebrar el 50è aniversari de la Revolució dels Clavells portuguesa. L’espectacle comptarà amb la direcció artística de la cantant Núria Piferrer –sota el nom artístic Névoa– i se celebrarà el proper dissabte, 13 d’abril, al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat.

´El poble és qui mana´ és el títol de l’espectacle que comptarà amb les veus de Névoa, Alba Guerrero, Ana Rossi i Rusó Sala. En aquest concert emotiu, fraternal i reivindicatiu, sonaran cançons que van aixoplugar la lluita contra la dictadura portuguesa, així com algunes que van ser compostes fraternalment en honor a la Revolució dels Clavells. 

Entre les artistes que conformen aquest espectacle hi ha Névoa, que al llarg de la seva carrera ha portat a terme la creació artística, producció, difusió i interpretació de diversos espectacles i àlbums de fado. Al llarg de la seva trajectòria ha col·laborat amb artistes com Clara Peya, Eduard Iniesta, Joan Díaz o Jordi Batiste, així com amb formacions com la Cobla Sant Jordi, l’Orquestra Julià Carbonell o el grup valencià Verdcel. A més, ja participat en nombrosos festivals i ha creat i interpretat música per a sèries i pel·lícules. 

Alba Guerrero també se suma al projecte. Cantaora que compagina el flamenc tradicional amb espectacles originals, ha passat pels tablaos de Barcelona i per diverses companyies de baile flamenco, alternant els seus compromisos com a cantaora solista en festivals internacionals i fent importants col·laboracions amb el guitarrista Chicuelo, els grups Sabor de Gràcia o l’Orquestra Àrab de Barcelona. L’argentina Ana Rossi, és cantant i compositora especialitzada en les músiques populars d’arreu del món (brasil, llatinoamèrica, ibèria…). El seu projecte combina les seves interpretacions de músiques tradicionals i compositors populars. I pel que fa a Rusó Sala, la compositora ja compta amb quatre àlbums, on ha explorat diversos registres i idiomes, inspirant-se en vàries tradicions musicals, entre les quals destaca la sefardita. En els darrers anys ha treballat amb artistes com Clara Peya, Borja Penalba, Rosa Zaragoza, Tanit Navarro, entre d’altres. Recentment ha rebut la beca de creació Creas 2023 de l’Ajuntament de Barcelona.
Comments are closed.

Back to Top ↑