El Col.lectiu Ovidi Montllor fa una crida als artistes valencians a unir-se

2 juliol, 2021

“Va com vull, com volem” és l’eslògan.

Aquesta és la Crida del Col.lectiu: 

“El COM –Col.lectiu Ovidi Montllor– treballa, des de l’any 2005, per la promoció de les músiques cantades en valencià de tots els estils. En aquests anys, s’ha realitzat una activitat intensa i sostinguda de suport a l’escena musical en valencià i de col·laboració amb les entitats públiques, privades i del tercer sector amb les quals s’ha coincidit en objectius de promoció i suport a la cultura del País Valencià. Han sigut 16 anys enriquidors en què el sector ha crescut, s’ha diversificat i ha millorat notablement.

Amb els Premis Ovidi com a divisa, hem aconseguit una visibilitat important de l’escena musical en valencià, tot i els obstacles que ens hem trobat pel camí, especialment en “la llarga nit” sota el Partit Popular que, no només no ens ha donat suport com seria el seu deure institucional, sinó que ens ha perseguit, vetat, menystingut i fins i tot prohibit. Malgrat tot, i ja fa anys que venim dientho, l’escena musical en valencià és més forta, viva, dinàmica i rica que mai.

Des del 2006, primer any dels Premis Ovidi Montllor a la Música en Valencià, s’han editat prop de mil cinc-cents treballs en valencià. Atesa la crescuda de grups i solistes, especialment joves i dones, hem pensat que fóra bo tornar-nos a comptar com quan férem les guies de la música en valencià en 2005 i 2010. Ara a més, estem en condicions d’oferir una carta de serveis que mai no havíem pogut tenir. Han passat molts anys, han passat moltes coses, com diria el poeta, i sempre hem procurat mantenir l’esperit unitari i la idea fonamental que si a algú li va bé cantant en valencià això és bo per a totes i tots. El nostre sector encara té dèficits quant a estructura professional i suports institucionals i hem de continuar treballant per millorar-lo i ampliar-lo. Necessitem comptar-hi amb totes les veus.

Amb aquest lema –extret de la cançó Va com va del mateix Ovidi Montllor–, fem una crida a incorporar-se al Col·lectiu i, alhora, visibilitzem les persones afiliades en una campanya a les xarxes Facebook @collectiu.montllor Twitter @PremisOvidi i el nostre nou compte d’Instagram: @eldelCOM L’afiliació és personal, val a dir, que també es poden incorporar totes les persones músiques que participen d’algun grup. Actualment ja han respost prop d’un centenar d’artistes, entre els qual una bona part dels més reconeguts”.
Comments are closed.

Back to Top ↑