El Col·lectiu Ovidi Montllor s’uneix a les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel

9 febrer, 2021

El Col.lectiu Ovidi de Músics i Cantants del País Valencià ens fa arribar aquest comunicat.

Aquest és el comunicat del col.lectiu:

“El Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià, com a col·lectiu d’artistes, és ben conscient de la necessitat imprescindible de la llibertat creativa i d’expressió. Fa tres anys vàrem voler expressar el nostre rebuig a la persecució que pateixen a l’Estat espanyol els artistes que denuncien els abusos del poder i  mostràrem la nostra solidaritat amb els companys Valtònyc, Pablo Hassel, La Insurgencia i tots els perseguits. Dèiem llavors que “creiem que és una qüestió d’higiene democràtica que les institucions preserven i legitimen la labor creativa d’aquells artistes amb esperit crític que a través dels seus llenços, dels seus llibres, de les seues pel·lícules o de les seues cançons parlen amb veu pròpia, s’expressen sense mordasses i opinen políticament, exercint un dret civil bàsic, com és la llibertat d’expressió”.

Ara mateix, segons l’organització internacional independent Freemuse que defensa la lliure expressió artística, Espanya encapçala la llista dels estats amb més creadors empresonats al món, amb 14 artistes a la presó dels quals la majoria són músics, seguits dels artistes visuals i els escriptors. Aquest compte és encara més terrorífic si afegim totes les persones multades, processades, detingudes i empresonades en aplicació de l’antidemocràtica llei mordassa que el govern actual manté en vigor tot i haver promès derogar-la.

La llibertat d’expressió, la llibertat de creació, els drets humans, estan amenaçats. Pablo Hasel es troba, a hores d’ara, comminat a presentar-se per a ser empresonat per denunciar la corrupció dels Borbons i els abusos policials. No hi ha prova més evident de l’atac a la llibertat d’expressió que impulsen des de les instàncies més altes del sistema judicial espanyol. Les llibertats de totes i tots perillen, les de les artistes de tota mena i condició, les de les activistes socials i culturals i les de qualsevol que s’atrevisca a alçar la veu davant d’aquest estat de coses.

Per tot això, perquè no podem callar i consentir aquest atac tan greu i continuat a les llibertats i els drets humans, el Col·lectiu Ovidi Montllor vol posicionar-se amb tots aquells que denuncien la manca de llibertats i les injustícies a l’Estat espanyol, avui encarnat en la persona de l’artista Pablo Hasel, demà en qualsevol de nosaltres.

Llibertat Pablo Hasel”
Comments are closed.

Back to Top ↑