El Festival Acústica de Figueres genera un impacte econòmic d’uns 3 milions d’euros

19 octubre, 2022

Recupera les xifres pre-pandèmiques, amb un augment significatiu del “net promoter score” ja que el 84% de les persones enquestades recomanaria assistir al festival

Segons l’estudi encarregat per l’Ajuntament de Figueres a Bim Consultors, una consultoria especialitzada en la promoció econòmica, turística i desenvolupament territorial, el Festival Acústica recupera les xifres pre-pandèmiques i genera un impacte econòmic de 2.807.811€. La despesa mitjana dels assistents és de 28,57€, essent la restauració una de les principals beneficiades. En menor volum també n’és el sector de l’allotjament (hotels i apartaments), el comerç, l’oci i la cultura. Amb aquestes xifres, es pot afirmar que l’aportació municipal a l’Acústica segueix essent una de les més rentables de la ciutat, amb un retorn de 10,18€ per cada 1€ invertit. A més a més, la projecció de la marca “Figueres” vinculada sempre a la marca “Acústica”, suposa un estalvi en publicitat directa de 130.699€. L’estudi també certifica que l’Acústica és una eina de polítiques actives d’ocupació, ja que genera un equivalent anual a 51 llocs de treball.

L’estudi afirma que es recuperen les xifres d’assistència de 2019, amb una forquilla de 100.000 a 120.000 espectadors i espectadores. Els concerts més multitudinaris del festival han estat els d’Oques Grasses, Sopa de Cabra, Joan Dausà, The Tyets i Ptazeta. En aquest sentit, s’afirma que augmenta el percentatge de públic provinent de fora de la ciutat, fet que posa en valor la projecció de l’Acústica a nivell de flux exterior.

La dada més significativa, per la seva rellevància, és la del *Net Promoter Score”, que és una mètrica habitual a les investigacions de mercat basada en una sola pregunta que demana a les persones enquestades la probabilitat que recomanin una empresa, producte, servei o experiència a una persona coneguda. En aquest cas, el 84% de les persones enquestades recomanaria anar a l’Acústica. És una dada molt alta respecte a enquestes realitzades a d’altres esdeveniments cultural.
Comments are closed.

Back to Top ↑