Notícies Foto: Festival CàntutFoto: Festival Càntut

El Festival Càntut tanca la sisena edició amb els objectius assolits

21 novembre, 2022

Durant tres dies, Cassà de la Selva, ha acollit 25 activitats, entre concerts, xerrades i exposicions.

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral ha tancat la sisena edició del festival a Cassà de la Selva assolint els objectius amb els quals va néixer. Durant tres dies, el municipi gironí ha acollit 25 propostes, entre concerts, xerrades, tallers i exposicions, entre d’altres, que han permès difondre el repertori de cançons de tradició oral, posar en valor aquest patrimoni i buscar espais i moments per cantar en comunitat.

“El festival que no vol créixer”. Amb aquesta declaració d’intencions, els responsables del projecte Càntut defineixen la trobada que té lloc cada novembre a Cassà de la Selva. Un esdeveniment que vol mantenir la seva essència i format per seguir investigant, recopilant i difonent el patrimoni immaterial del país. I això passa per continuar oferint una trobada per a totes les edats, de proximitat, participativa i emotiva en què es continuï la cadena de transmissió d’aquest repertori.

Aquest any, s’ha viscut un cap de setmana intens, al voltant de tres eixos. En primer lloc, les cançons de bressol, a partir de la recerca realitzada amb la comunitat educativa de Cassà de la Selva, d’on han sorgit l’espectacle de Carmina Rabassedas En Non-non, el follet de la son, l’exposició Càntut al bressol, el concert de l’Escola de Música Municipal Pere Mercader, i activitats prèvies a la Llar d’infants municipal Taps i a la Residència Geriàtrica Sant Josep. També n’ha nascut la nova producció pròpia del projecte Càntut, amb la cantant i trompetista Alba Careta, actualment en procés de creació. En segon lloc, destaca el centenari de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, amb activitats com l’exposició comissariada per Jaume Ayats, les xerrades sobre les missions de recerca de Jordi Tomàs i Salvador Rebés, i l’espectacle i el taller de Les Eines, del Cor Jove Amics de la Unió. En tercer lloc, el Càntut ha viscut un dels moments més simbòlics amb la cessió dels materials de l’investigador i folklorista Artur Blasco al projecte: 80 DVD amb les cançons que ha recollit durant més de 60 anys als Pirineus. Uns materials dels quals només en té una còpia la Generalitat de Catalunya i, ara, el Càntut.
Comments are closed.

Back to Top ↑