El Festival Tradicionàrius inaugura la 36a edició amb el concert “Jordi Fàbregas DO”

3 gener, 2023

Un viatge per l’univers musical de Fàbregas amb una mirada intergeneracional.

El divendres 13 de gener de 2023, el Festival Tradicionàrius iniciarà els seus habituals tres mesos de programació intensa. Com cada any, el festival engegarà a les 20h30’ amb la cercavila de la plaça de la Vila al CAT amb el grup de percussió Kabum i els grallers del Col·lectiu Guirigrall.

Seguidament, a les 21h30’, a l’auditori del CAT Tradicionàrius, tindrà lloc el concert inaugural, “Jordi Fàbregas DO”, que proposa un viatge per l’univers musical de Fàbregas amb una mirada intergeneracional.  

La reacció dels mitjans i el sector cultural a la mort prematura de Jordi Fàbregas l’any 2020 va posar l’accent en el seu paper de referent de la creació i la promoció de la música d’arrel tradicional els darrers quaranta anys. Però si mirem detalladament la seva dimensió musical al llarg de tota la seva vida observem que la seva mirada és una de les més obertes entre els músics de la seva generació.

El Festival Tradicionàrius i el Districte de Gràcia han produït un concert format per 12 peces de l’univers musical de Fàbregas arranjades per a l’ocasió amb una mirada contemporània a càrrec de compositors joves destacats de música d’arrel: Laia Vallès, Manu Sabaté, Pau Benítez, Roger Andorrà, Marçal Ramon i Cati Plana. Els arranjaments seran interpretats per una formació base formada per músics de referència en el món de la música tradicional i popular amb una vinculació especial amb Fàbregas: Cati Plana, Anaís Falcó, Roger Andorrà, Boris Pi, Marc Figuerola i Ciscu Cardona. I, en cada cançó, hi haurà cantants convidats que van mantenir una estreta relació al llarg de la seva trajectòria professional i personal: Xavi Rota i Patri Garcia,  Arturo Gaya, Arnau Obiols, Artur Blasco, Sicus Carbonell, Adrià Dilmé, Anna Ferrer,  Jaume Arnella i Toni Torregrossa.
Comments are closed.

Back to Top ↑