El mític programa “Sputnik” del Canal 33, guanya la primera edició del Premi Fonograma

24 novembre, 2022

El guardó, dissenyat per l’artista barceloní Joan Pere Viladecans, es lliurarà aquest vespre a l’acte inaugural de Fonograma.

Fonograma comença aquest vespre amb un acte inaugural institucional on s’entregarà la primera edició del Premi Fonograma, que s’atorga a una persona o entitat que hagi destacat per la seva contribució a la indústria discogràfica.

Els i les associades d’APECAT han decidit amb els seus vots que el mític programa “Sputnik” del Canal 33 és el guanyador de la primera edició del Premi Fonograma. Dirigit originalment pel periodista Francesc Fàbregas, “Sputnik” va ser un programa d’actualitat musical amb molt èxit al llarg dels anys 90 que va retratar perfectament aquella dècada revolucionària plena de nous estils, noves superestrelles, nova tecnologia, nous festivals… “Sputnik” va saber connectar amb el públic més jove amb una proposta que era un punt de trobada per a videoclips, actuacions en directe, entrevistes i mil i una propostes més al voltant de la música enregistrada a Catalunya. Al llarg de vint anys el programa va passar per diverses etapes i va acollir presentadors i presentadores com Bruno Sokolowicz, Tània Sarrià, Txe Arana o Santi Faro i col·laboradors i col·laboradores com Gerard Quintana, Miqui Puig, Candela Peña o Jordi Mollà.

El Premi Fonograma vol reivindicar aquest model de programa d’actualitat musical que ha estat un referent generacional durant més de 20 anys de la televisió pública catalana i que va esdevenir un suport indispensable per a les produccions fonogràfiques del país.
Comments are closed.

Back to Top ↑