El Premi a l’Activisme Cultural BarnaSants 2021 ha estat per a Lluís Puig

26 abril, 2021

Lluís Miquel (activisme cultural) i Joan Manuel Serrat (trajectòria artística), anunciats com a Premis BarnaSants 2020, guardons que el festival no va poder lliurar l’any passat per la pandèmia.

En l’emotiu concert de cloenda de la 26a edició BarnaSants a Catalunya, amb Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, el festival de la cançó ha donat a conèixer les dues persones que reben el reconeixement Barnasants 2021, a l’activisme cultural i a la trajectòria artística.

L’any passat, l’efecte de la pandèmia en el festival va fer impossible, entre d’altres sacrificis, anunciar i reconèixer figures emblemàtiques de la cançó tal com s’ha pogut fer en edicions anteriors. Així, el premi a l'”Activisme Cultural 2020″ va recaure en Lluís Miquel per la seva feina en defensa de la llengua i la cultura comuna, des de l’escenari o des de la gestió i creació d’infraestructures imprescindibles pel seu desenvolupament, sempre des d’un gran compromís amb la cultura i la transformació social. Coincidint amb l’homenatge a Lluís Miquel, que va tenir lloc el passat dia 10 d’abril al Teatre Joventut de L’Hospitalet, el director del festival de cançó, Pere Camps, va aprofitar per lliurar-li personalment la serigrafia de Juan Cardosa.

Per la seva banda, la distinció a la “Trajectòria Artística” 2020, que encara no s’ha pogut entregar personalment, va estar per a Joan Manuel Serrat, referència ineludible de la cançó. La seva intensa, necessària i imprescindible feina, ha nodrit a varies generacions d’aliment poètic i vital, amb les seves cançons.

El concert de clausura de Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, que van interpretar el seu disc enregistrat en directe en plena pandèmia en el Teatre Micalet de València, ha estat especial i amb una gran acollida per part del públic de Castelldefels, que ha omplert l’aforament permès del Teatre Plaza. 
Comments are closed.

Back to Top ↑