Notícies Foto: Pere CampsFoto: Pere Camps

El quart treball discogràfic d’Arnau Obiols es titula, ‘Mont Cau’

9 setembre, 2022

És una passa endavant del camí encetat amb l’anterior projecte ‘Tost’, en què continua esprement el format solo amb la veu i la bateria com a protagonistes.

Si “Tost” era un cant a la muntanya més humana, col·lectiva i anònima basant-se en el repertori tradicional del Pirineu català. “Mont Cau” és un cant a la muntanya física, a la part natural i profunda de la muntanya. La muntanya, la seva pregonesa, n’és la principal inspiració, és el cau on refugiar-se en un món, el dels humans, sovint hostil i descoratjador. És un àlbum dedicat a la natura, la Mare de totes les coses i per tant una celebració del fet de viure atents i de manera respectuosa amb l’entorn natural.

En aquesta ocasió, Arnau Obiols ha elaborat un repertori basat en músiques i lletres pròpies però també agafant alguns textos i reflexions d’autors contemporanis com l’escriptor i artista Perejaume dels quals, juntament amb el científic ambiental Martí Boada en sentirem les seves pròpies veus. O musicant el recordatori de la mort de la seva padrina materna escrit pel seu pare, l’escriptor Joan Obiols.

Continua mantenint la corda tensa amb el cant tradicional, fent l’única versió de l’àlbum, les desconegudes Cobles dels pagesos.
Comments are closed.

Back to Top ↑