Notícies Foto: RGB SuportsFoto: RGB Suports

El viatge inesperat de Xarim Aresté, “Un idioma nou”

15 març, 2024

El disc arriba en format digital i vinil.

Coronat ja com un imprescindible de l’escena catalana després de l’èxit de l’aclamat “Ses entranyes”, Xarim Aresté i els seus tornen més lliures, calents i afilats que mai amb l’artefacte “Un idioma nou”.

Transitant per mars i muntanyes de música popular, des de la jota més blava fins al blues més mediterrani, del plor a la rialla i repartint poesia i lucidesa a caudals, “Un idioma nou” li canta humanament a “la bellesa i al dolor, que de vegades són la mateixa cosa”, des d’una nuesa profunda, primitiva, esfereïdorament vital.

La música és la verdadera protagonista d’aquest viatge, sent la banda al complet tan notòria com extraordinària. Però és Aresté qui, amb les seves reflexions com punyals sobre la naturalesa de l’ànima humana, marca la direcció sempre endavant, enllaçant cercles amb una guitarra que sona a mestra i que sona a casa.

El disc està gravat en directe amb un Xarim Aresté que brilla sense trampa ni cartró. Puresa, frescura, inspiració i electricitat esquitxen les parets d’aquesta obra. Amb “Un idioma nou”, Aresté i la seva banda per fi han trobat la fórmula.

“Un idioma nou” probablement esdevingui l’obra major de Xarim Aresté. Un disc polièdric i rodó alhora. Un viatge apassionant d’anada i tornada fins al cor mateix de l’artista.

 
Comments are closed.

Back to Top ↑