Notícies Foto: Grup EnderrockFoto: Grup Enderrock

Els Catarres i The Tyets, els artistes més nominats als XXV Premis Enderrock 2023 per votació popular

27 gener, 2023

La 25a edició de la gala dels Premis de la Música Catalana se celebrarà el dijous 9 de març a l’Auditori de Girona.

La commemoració del 25è aniversari de la gala es plantejarà com un acte de reconeixement a l’escena en el marc d’un gran programa musical que inclourà una aposta per la nova escena artística. A més, serà el comiat de la parella humorística dels darrers deu anys, Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, que donaran el relleu als comunicadors Andreu Juanola i Alba Riera, amb un guió de Jordi Caballé. La Nit dels Premis Enderrock serà retransmesa a través d’una realització conjunta de La Xarxa i TV3, i també per l’emissora musical d’iCat.

A la presentació que s’ha fet aquest matí a l’Ajuntament de Girona hi han assistit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira -amb una intervenció per vídeo-, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau.

La celebració dels 25 anys dels Premis de la Música Catalana comportarà un nou format de gala i de presentadors amb una dotzena d’actuacions musicals d’artistes consolidats i emergents, juntament amb els lliuraments de la vintena de guardons corresponents als Premis Enderrock d’Honor i Trajectòria, de la Crítica i de la Votació Popular. A més, la duració estimada de dues hores de la gala ha comportat la reducció d’una desena de guardons, que s’han eliminat o s’han traslladat a una convocatòria de caire més institucional, que tindrà lloc en un dinar de gala el dimecres 1 de març al Mas Marroch, de Vilablareix, i que servirà per inaugurar els actes dels 30 anys de la revista Enderrock.

La lectura pública dels 10 candidats de cada categoria als Premis Enderrock per votació popular ha revelat que els artistes amb més vots han estat Els Catarres i The Tyets, amb cinc nominacions cadascun. Els segueixen amb quatre nominacions Julieta, Lildami, Miki Núñez (i Alfred García) i Suu. Les propostes musicals que han rebut una triple nominació són Mariona Escoda, Roger Padrós i Zoo.
Comments are closed.

Back to Top ↑