Notícies Foto: Plataforma per la LlenguaFoto: Plataforma per la Llengua

Els menors dels centres de justícia juvenil canten per la llibertat en un recopilatori de rap en català

14 febrer, 2023

“La veu dels murs” és el títol de l’àlbum enregistrat pels adolescents dels centres de Montilivi, L’Alzina i El Segre amb el cantant de música urbana Nel·lo C.

Plataforma per la Llengua ha publicat “La veu dels murs”, un recopilatori de cinc cançons de rap fetes pels interns dels centres de justícia juvenil de Montilivi (Girona), L’Alzina (Palau-solità i Plegamans) i El Segre (Lleida), en el marc dels tallers de rap que els va oferir l’entitat durant el 2022. L’enregistrament, dirigit pel cantant de música urbana Nel·lo C, que també va ser el responsable dels tallers.

A través d’aquestes cinc cançons, els joves parlen de les inquietuds i els desitjos que tenen, i també dels seus problemes. La dels interns de Montilivi per exemple, agraeix a les seves mares tot el que han fet per ells, es disculpa per haver-les fet patir i reivindica que tothom mereix una segona oportunitat. Tot i que fa una crida a viure i a deixar els laments, la cançó tampoc no estalvia frases dures: “Vaig venir amb pastera per canviar la vida sencera. Moltes nits fredes caminant sol per la vorera. […] M’he vist sense res, ni dinar ni sopar, res a la nevera. Ho he volgut tot, però quan surti ningú m’espera”.
Comments are closed.

Back to Top ↑