Notícies Foto: Irene PratFoto: Irene Prat

“Els teus amics”, un disc homenatge al músic Llongue

8 setembre, 2023

Després de la mort de Llongue, el passat juliol, 18 músics han volgut retre-li homenatge a través d’un disc.

Llongue no era només un músic, sinó un amic estimat per diverses generacions de músics que havien compartit amb ell concerts i hores d’estudi de gravació al llarg dels anys. La seva sobtada desaparició deixa un buit evident, però res no esborrarà el llegat artístic que deixa: un sac ple de bones cançons. Si hi ha una cosa en què tots els músics del seu entorn coincideixen, és en reconèixer que Llongue sabia compondre bones cançons.

Per totes aquestes raons, 18 músics han volgut retre-li homenatge a través d’un disc. Es tracta d’un àlbum que inclourà 15 versions de cançons de Llongue, acompanyades d’una cançó inèdita de La Madam titulada “Vilma”, recentment enregistrada pel seu baixista Ricard Àlvarez, i “Un dia com avui”, una cançó inèdita d’Aleix Creus de La Madam amb una lletra dedicada. A més a més, s’inclourà una versió de “Lonely Avenue” interpretada per Montse Llaràs i Miquel Prats, una peça recurrent en el repertori més blues de Llongue en directe.

El disc es dirà “Els teus amics”, fent una clara referència al seu àlbum “Els meus amics” del 2012, on Llongue emulava la portada del “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” dels The Beatles per incloure-hi les cares dels seus amics i referents socials. Aquest àlbum serà publicat durant les festes d’aquest Nadal vinent, però abans es presentarà en forma de senzills setmanals que començaran aquest mateix dilluns, 11 de setembre, amb l’estrena d’Albert Freixas versionant “Pot ser que t’enamoris” del seu primer disc en solitari “Balades i vetllades”.
Comments are closed.

Back to Top ↑