Enguany el Fòrum de l’Acadèmia de la Música Catalana sota el nom “Repensar el sector: música i entorn digital”

22 novembre, 2021

Se celebrarà els dies 26 i 27 d’aquest mes a la seu de la SGAE de Barcelona.

La cita debatrà sobre els processos de digitalització en el sector de la música, dividint les jornades en tres blocs: música en directe, especialment des de la vessant de l’artista, distribució de la música enregistrada i propietat intel·lectual, i ensenyaments musicals.  

Les jornades, que es podran seguir també per streaming al Canal Alícia de l’Acadèmia, són gratuïtes però es requereix inscripció prèvia, i l’assistència presencial estarà disponible fins a completar l’aforament.

Aquí teniu el programa:

DIVENDRES 26 DE NOVEMBRE · De 10.00h a 18:00h

10:00h – 10:05h · Presentació de la Jornada

10:05h – 10:30h · Conferència Marc: “Cultura i Entorn Digital”. La nova societat digital provoca canvis a tots els sectors d’activitat, també al cultural, i és raonable buscar inspiració, propostes i solucions en altres sectors com el de la salut, el comerç, la premsa, la banca o l’ensenyament, d’on podem aprendre i col.laborar.

A càrrec de Genís Roca, especialista en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital

10:30h – 12:15h · Taula debat amb:

Genís Roca
Gerard Quintana, músic i president de l’Acadèmia Catalana de la Música

Marisol López, directora general d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Robert Brufau, director general de l’Auditori de Barcelona.

12:15h – 12:30h · Pausa

12:30h – 12:50h · Conferència “ L’artista i la concepció digital del directe”. Quins nous escenaris se’ns obren amb les tecnologies digitals al servei de la creació i recepció musical? A quins reptes ens afrontem amb la transformació digital de la cadena de valor de les arts?
A càrrec de Pau Alsina, coordinador del programa d’Art, Ciència i Tecnologia de la UOC i del Hub d’Art, Ciència i Tecnologia Hac Te.

12:50 – 14:15 · Taula debat amb:

Pau Alsina
Margarida Troguet, gestora cultural i vicepresidenta del CoNCa

Núria Andorrà, compositora, artista multidisciplinar i directora artística del MontMusic Festival
Oriol Pastor, director del festival Mira Digital Arts i coordinador del grau en arts digitals de La Salle URL

14:15 – 16:00h · Pausa

16:00h – 16:30h · Conferència “Reptes de la indústria musical a l’era de la distribució digital”. El creixement de la indústria de continguts digitals i la normalització del pagament per continguts, ha creat desafiaments i oportunitats per a la indústria de la música, així com també en altres indústries relacionades.
A càrrec d’Elena Neira, especialista en nous models de distribució audiovisual i membre del Grup d’Investigació en Aprenentatges, Mitjans i Entreteniment GAME, de la UOC.

16:30 – 18:00h · Taula debat amb:

Elena Neira
Adrián Restrepo, director general de la SGAE

Eva Faustino, advocada experta en Propietat Intel·lectual
Josep Gómez, president de la Asociación Española de Editores de Musica (AEDEM)

DISSABTE 27 DE NOVEMBRE · De 10.00h a 14:15h

10:00h – 10:30h · Conferència “Educació musical i entorns digitals. Una visió panoràmica de les diferents naturaleses i experiències”. Els avançaments tecnològics han posat al servei dels professionals de l’educació musical nous reptes i possibilitats per afrontar els nous espais de formació, accentuats en una època marcada per la crisi COVID. Reptes com la nova ecologia de l’educació musical digital, el viratge entre l’aprenentatge a distància i l’aprenentatge connectat o la reconstrucció de la didàctica de l’educació musical en entorns digitals.
A càrrec del Dr. Miguel Ángel Cano, consultor en formació i educació superior.

10:30h – 12:15h · Taula Rodona sobre experiències docents d’ensenyament musical amb suports digitals, amb:

Miguel Angel Cano
Igor i Vesna Gruppman, coordinadors del “Codarts University of the Arts” de Rotterdam

Miki Santamaría, músic i professor a “escueladebajistas.com”
Sergi Díaz, president d’EMIPAC
Sonia Lanau, directora de l’Aula virtual del Conservatori dels Pirineus
Moderada per Núria Sempere, directora general de l’Esmuc

12:15h – 12:30h · Pausa

12:30h -14:15h · Showcase amb:

LoLa, sistema de transmissió audiovisual de baixa latència, que permet la pràctica musical interactiva a temps real i sense retard per a usos pedagògics, creatius i d’exhibició.
Comments are closed.

Back to Top ↑