Notícies Font: jordisabates.comFont: jordisabates.com

Ens deixa, Jordi Sabatés, figura fonamental de la nostra música

11 gener, 2022

El barceloní ens ha deixat, avui dimarts, a l’edat de 73 anys.

El pianista i compositor reconegut artísticament en làmbit del jazz i la cançó popular en diferents col·laboracions en el món de la cançó amb d’altres artistes.

Sabatés inicia la seva activitat musical a finals dels anys 60. Llicenciat en Física, professionalment comença la seva activitat musical el 1971, però en els seus inicis a finals dels 60 col.labora amb els grups Pic-Nic i Om, amb el segon com a intèrpret, i arranjador en treballs com “Dioptria” de Pau Riba, i els primers discos de cantautors com Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor o Quico Pi de la Serra. Ja el 1971 forma el seu grup Jarka amb el que publica: “Ortodoxia” i “Morgue o Berenice”, després editarà “Jordi Sabatés i Toti Soler” (1973).

És de gran interès l’enregistrament de “Vampyria” amb Tete Montoliu l’any 1974 (considerada la millor gravació de jazz català per la revista especialitzada “Jaç”). El 1975 participà en la primera edició del Festival CanetRock, així com en la següent edició d’aquest festival amb Santi Arisa. L’any 1983 va rebre del Ministeri de Cultura el “Premio Nacional para Empresas Fonográficas” pel seu CD “The Ragtime Dance” dedicat a Scott Joplin i el ragtime.

També destacable entre altres treballs, el seu apropament escènic a l’imaginari del cineasta aragonès, Segundo de Chomón.

El nostre condol a la seva família.

En aquest enllaç podeu trobar l’entrevista que li vam fer el 19 d’octubre de 2016, coincidint amb la sortida del seu disc “Maverick”:
Comments are closed.

Back to Top ↑