Ens ha deixat un dels nostres referents de la ràdio musical, Josep Maria Francino

1 desembre, 2021

L’egarenc ha mort als 74 anys com a conseqüència de la covid.

Havia nascut a la ciutat de Terrassa (Vallès Occidental) el 7 d’octubre de 1947. Ja a l’any 1965 va fer la seva primera col.laboració a la ràdio, va ser a l’emissora on, pocs anys després, inicià la seva carrera professional.

A l’any 1979 va tirar endavant el projecte de la seva creació anomenat, Ràdio Club 25 amb una programació totalment musical. A l’any 1983 va treballar també en el projecte de les emissores de la Generalitat de Catalunya, arribant a ser el director general de Catalunya Ràdio, al igual que, a l’any 1984, treballà en el projecte de Ràdio Associació de Catalunya, sent també, el seu director.

De l’any 1990 al 1997 va passar per Ràdio Nacional d’Espanya, destacant en aquest periode la creació, a l’any 1992, de la Ràdio Olímpica (Premi Ciutat de Barcelona).

La seva empremta va arribar a la COM Ràdio, Ràdio Olot, Ràdio Begur, Ràdio Banyoles i… unes quantes més.

El 2009 va rebre la Menció d’Honor dels Premis Ràdio Associació de Catalunya per la seva trajectòria professional.

El Josep Maria Francino músic, ha estat membre del grup Els Folls des de l’any 1965 fins a l’actualitat, sent mànager, baix, guitarra i veu.

Per als que tenim una edat i ens hem dedicat a això de la ràdio musical, sens dubte, se’ns ha anat un referent irrepetible.

El nostre condol a la seva família. Des del cor, gràcies per tot Xino!

Us deixem aquí l’entrevista que li vam fer al juliol de l’any passat parlant del disc que acabava de sortir d’Els Folls:

manager, baix, guitarra i veumanager, baix, guitarra i veu
Comments are closed.

Back to Top ↑