Notícies Foto: Promo Arts MusicFoto: Promo Arts Music

Es cancel.la la 12a edició del Festival Arts d’Estiu

26 juliol, 2023

Els concerts de Sopa de Cabra i Els Amics de les Arts + The Tyets canvien de recinte i de dates, i tindran lloc a Sant Feliu de Guíxols.

A través d’un comunicat de l’organització del Festival, s’ha fet públic la cancel.lació del Festival Arts d’Estiu 2023 a Pineda de Mar i comarca del Maresme. Tot i així, el concert dels Sopa de Cabra es durà a terme el proper 26 d’agost a Sant Feliu de Guíxols, i el d’Els Amics de les Arts + The Tyets, el dia 27, també a Sant Feliu de Guíxols.

Aquí teniu el comunicat:

“Lamentem profundament comunicar que aquest any no se celebrarà el festival ARTS d’Estiu. El departament de Territori de la Generalitat de Catalunya no autoritza la celebració de l’esdeveniment a la platja dels Pins de Pineda de Mar, emplaçament on s´ha realitzat els últims anys. a causa d’una interpretació rigurosa de la normativa referent a l’impacte sonor a la població. Les denúncies d’un reduït grup veïnal del municipi presentades al Síndic de Greuges contra la gestió del soroll feta per l’Ajuntament de Pineda el 2022 han estat el detonant de l’actual situació.

Des de l’organització i l’Ajuntament de Pineda de Mar s’ha treballat intensament i s’ha redibuixat el festival amb una proposta de mínims per atendre a totes les peticions i requeriments limitant el nombre de concerts, la sonometria i el tancament del recinte a les 12 de la nit, però tot i els esforços invertits aquestes últimes setmanes finalment no serà possible.

El festival porta tres anys celebrant-se al mateix espai, única zona del municipi que amb les condicions actuals permet la idiosincràsia d’un esdeveniment d’aquestes característiques, amb un interès turístic, econòmic i cultural pel municipi i que en la seva última edició va obtenir els permisos sense problemes i es va celebrar segons la llicència municipal i complint amb les normatives: “Ara, a menys de 10 dies de l’inici dels espectacles i sense capacitat de maniobra, no tenim cap altra alternativa que suspendre definitivament el festival”.

Arts d’Estiu va néixer fa 11 anys amb la voluntat de generar una nova proposta cultural pels estius a la zona del Maresme. El festival va tenir molt bona acollida i va créixer amb rapidesa. L’any 2021 i a petició dels organitzadors, TheProject va entrar en el projecte com a soci executiu per fer un salt professional i assegurar-ne la continuïtat. El festival estava consolidat: 38.000 entrades venudes i 65.000 visitants al 2022, i excel·lents expectatives per aquest any, amb més del 70% de l’aforament complet fins dilluns.

Des de l’Ajuntament de Pineda de Mar, el Centre Cultural de Pineda i The Project volem demanar disculpes. En primer lloc al públic, la principal víctima que ha estat fidel al festival durant 11 edicions. Després als artistes i proveïdors que han confiat en nosaltres i als que a aquestes alçades poques possibilitats els queden de reubicar els seus concerts o les seves infraestructures i treballadors. I finalment agraïr enormement a tots els patrocinadors que recolzen el festival i al poble de Pineda de Mar, que ha fet seu Arts d’Estiu des del primer dia.

L’import de les entrades de les actuacions cancel·lades es tornarà íntegrament al mateix sistema des del que van ser adquirides durant els propers dies.

Tot i les males notícies, sortosament ha estat possible salvar alguna de les actuacions d’aquesta edició, canviant de recinte i reubicant els concerts al Guíxols Arena (Festival de la Porta Ferrada, Sant Feliu de Guíxols), l’auditori a l’aire lliure més gran de Catalunya. A només 43 minuts amb cotxe des de Pineda de Mar, els shows de  Carlos Rivera, Rozalén, Sopa de Cabra i Els Amics de les Arts + The Tyets segueixen endavant i les entrades adquirides seran vàlides per accedir al nou recinte.

Agraïm la predisposició i col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i del Festival de la Porta Ferrada per tal de poder fer possible aquests concerts tan esperats pel públic”.
Comments are closed.

Back to Top ↑