Espectacle escènic i musical al Teatre Principal de València per homenatjar Joan Fuster

22 novembre, 2022

Cultura de la Generalitat Valenciana organitza “Cent de Fuster” que se celebrarà demà, dia 23, a les 20h, en el centenari del naixement de l’intel·lectual valencià.

L’espectacle-homenatge de Cultura a l’intel·lectual valencià se celebra el mateix dia que va nàixer fa cent anys. La direcció escènica de l’acte va a càrrec d’Emili Chaqués; la musical, de Borja Penalba, i l’audiovisual, de Rafa Piqueras.

El fil conductor de l’acte serà el mateix Joan Fuster, interpretat per l’actor Alfred Picó, acompanyat pels actors i cantants Noèlia Pérez i Josep Zapater. A l’escenari també hi haurà una banda de nou músics dirigits per Borja Penalba. La part audiovisual de l’espectacle intercalarà escenes dramatitzades, entrevistes i l’actuació de Lluís Llach, gravada expressament per a l’homenatge, que interpreta al piano ‘Criatura dolcíssima’ i que donarà pas al Cor de la Generalitat Valenciana, que acabarà d’interpretar la peça musical en directe a partir dels arranjaments del compositor Voro García.

Entre les personalitats que participen en l’audiovisual, hi figuren Pilar Dolz, Salvador Vendrell, Maria Conca, Manuel Boix o Eugeni Alemany, entre altres. A més, es comptarà amb actuacions musicals en directe a càrrec de Sandra Monfort, Andreu Valor i Maria del Mar Bonet, que interpretaran versions musicades de textos de Fuster.

L’homenatge també mostrarà la part més humana de l’insigne intel·lectual valencià, un ciutadà amigable, assequible, amistós, tolerant, divertit i que sempre tenia les portes de sa casa obertes per a tothom. També hi haurà dues actrius convidades, Victoria Salvador i Nuria Herrero, que llegiran poemes de Fuster acompanyades a la guitarra per Toti Soler.

 
Comments are closed.

Back to Top ↑