Notícies Foto: Jep JorbaFoto: Jep Jorba

Fetus anuncia el llançament d’un nou EP

3 juliol, 2023

“Històries de la carn i de la sang” sortirà aquest proper divendres, dia 7.

Fetus celebra l’arribada de l’estiu amb un nou EP, un vinil de set polzades amb cinc noves cançons: “Històries de la carn i de la sang” es podria considerar la continuació o l’epíleg del seu darrer i aclamat àlbum “La Serra dels Perduts”.

Fetus eren un grup de punk-rock fins que van descobrir els romanços de Jaume Arnella. Després de dedicar-li un revolucionat homenatge al disc “Sota, cavall i rei”, des de llavors s’han dedicat a expandir en primera persona els camins assenyalats pel mestre. D’una banda, incorporant instruments folk a la seva sonoritat. De l’altra, amb cançons de collita pròpia que parteixen de l’imaginari popular, amb històries de quilòmetre zero.

Cinc d’aquestes històries, cinc noves cançons, són el material que trobem ara en aquest nou EP. D’una banda, els darrers singles que havia avançat darrerament el grup, començant per la revolucionada “Rabassa morta”, píndola de punk de garatge que entronca amb els orígens sonors del grup. I també és clar “La gran xefla”, l’himne composat per l’esdeveniment homònim que van organitzar recentment al Festival Ítaca i que va reunir una colla d’amics a l’escenari.

Però encara queden tres temes inèdits. Obre el disc “Senglar atropellat scooter club”, oda en clau power-pop a les lambrettes que patrullen per les carreteres de les Gavarres. “Snack i mat” és la recreació d’un crim no resolt perpetrat fa tres dècades al Baix Empordà (Carles Porta, ens reps?). I finalment “Numeraris del tendrum”, un cant a la bona taula i la gent que l’envolta.

“Històries de la carn i de la sang” pren el nom del recull de contes curts i tèrbols d’Agustí Esclasans, publicat per primera vegada l’any 1928. Aquest nou EP de Fetus apareix l’estiu de 2023 sota el segell musical Bankrobber, donant continuïtat als àlbums “L’epicentre del fangar” (2018), “Terra cuita” (2019), “Sota, cavall i rei” (2021) i “La Serra dels Perduts” (2022).
Comments are closed.

Back to Top ↑