Notícies Foto: Jep JorbaFoto: Jep Jorba

Fetus estrena “La gran xefla”, himne de la festa que prepara pel 10-J al festival Ítaca

30 maig, 2023

Serà a Corçà (el Baix Empordà), envoltats de molts amics.

Es tracta d’un tema completament nou que parteix de l’esperit més tabernari del grup empordanès però acaba entroncant amb la seva vena més política. Una tornada omnipresent (Peix al cove, cel rogent…) acaba desembocant en una declamació final que esdevé tota una declaració de principis:

Estripem banderes blanques i al bonisme fem el joc.
Ens diran que pinten bastos, que no és jorn de tabalots.
Que es desfermin les muntures i s’esquincin els vestits,
que avall han passat les ganes de fer combregar el molí.
Desterrant la bonhomia, direm quatre grans veritats:
que és difícil bastir mites sense haver-los derrocat.

Al trio original del grup -Adrià Cortadellas (veu i guitarra), Telm Terradas (baix) i Adrià Jiménez (bateria)-, s’afegeixen els habituals Guillem Caballero (teclats), Ricard Ros (whistles, sac de gemecs) i Carles Belda (acordió diatònic), a més de la col·laboració especial a la bateria de Lluís Català. Signa la producció com sempre Joan Colomo. La portada la signa Branca Studio.

Aquesta nova cançó serà l’himne central de l’esdeveniment que prepara el grup en el marc del festival Ítaca, i que tindrà lloc el dissabte 10 de juny a Corçà. Aquell dia desfilaran per l’escenari una colla de convidats especials que acompanyaran Fetus i les seves cançons. Hi seran Joan Colomo, Cala Vento, Mazoni, Sanjosex, Les Salvatges, Martí Plaja (Komando Moriles) i la violinista Marta Barbero. Carles Belda i el col·lectiu Glosa Girona seran els encarregats d’escalfar prèviament la vetllada, DJ Diego Armando la clourà i Manel Vidal exercirà de mestre de cerimònies.
Comments are closed.

Back to Top ↑