Notícies Foto: Hostal CàntutFoto: Hostal Càntut

Fira Mediterrània dedica els Rizomes a l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya

20 setembre, 2022

Durant els quatre dies de Fira es podrà dinar tot cantant a l’Hostal Càntut.

Aprofitant que enguany es commemora el centenari de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, Fira Mediterrània de Manresa se suma a la celebració dedicant totes les activitats dels Rizomes, les activitats paral·leles a la programació oficial, a l’immens recull de cançons populars catalanes i el seu llegat. Formaran part d’aquestes activitats l’Hostal Càntut a la Fira, un espai per cantar tot gaudint d’un àpat; una exposició, dues conferències i un taller per a escoles. Aquestes activitats se sumen a dues propostes de la programació oficial de la Fira que també guarden relació amb l’Obra del Cançoner: “Les eines i Solc”.

L’Hostal Càntut a la Fira tindrà lloc del 6 al 9 d’octubre al pati del Restaurant Glaç a les 14h, i consistirà en recrear les vetllades que antigament es repetien a hostals i tavernes, en que de forma espontània, els comensals cantaven cançons tradicionals al voltant del vi o d’un bon àpat. L’Hostal Càntut a la Fira estarà conduït per components del grup de música tradicional Germà Negre i membres del Càntut i cada dia comptarà amb la participació de diferents músics. Així, hi passaran Quedem en Paus, Carles Belda, Betzuca i Julivert. L’Hostal Càntut a la Fira és una producció del projecte Càntut. Cançons de tradició oral, que es dedica a recollir i difondre la música de transmissió oral recordada per la gent gran de les comarques gironines. L’activitat en el marc de la Fira es duu a terme per la voluntat de les dues entitats d’establir complicitats amb projectes propers.

Dins els Rizomes de la Fira també s’estrenarà l’exposició “100 anys de l’Obra del Cançoner Popular”, que es podrà visitar a La Casa Lluvià des del 30 de setembre i fins al 29 d’octubre, amb un recorregut per les diferents etapes de la història de l’Obra. La mostra està produïda per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat i està comissariada per Jaume Ayats.

Tanca l’oferta dels Rizomes dedicada al centenari un taller per a escoles a càrrec del Cor Amics de la Unió de Granollers. Durant aquesta activitat, a partir de l’audició de cançons vinculades a l’Obra i la comparació amb l’actualitat, es plantejaran reptes de futur.
Comments are closed.

Back to Top ↑