Notícies Foto: Ulisses OrtizFoto: Ulisses Ortiz

“Gall roig, gall negre”, nou senzill i videoclip de La Maria

28 setembre, 2023

Un clam contra l’extrema dreta i a la violència masclista.

Després del seu àlbum debut “L’Assumpció”, La Maria presenta “Gall roig, gall negre”, una antològica versió en valencià de la mítica peça de Chicho Sanchez Ferlosio, acompanyada d’un videoclip. Si el cantautor silenciat va concebre l’himne contra la dictadura franquista, l’arribada de l’ultradreta al govern valencià, la negació de la violència masclista , i l’increment constant dels feminicidis, han espentat a la cantant d’Oliva a recuperar la peça, refer-la en una nova versió, i materialitzar-la en un senzill més clip que s’aferra a la pell des del primer moment. El “Gall roig, gall negre” de La Maria mira cara a cara a l’extrema dreta i els assassinats masclistes i ho fa en una adaptació al valencià de la pròpia artista “per sentir-la més encara”, com diu ella.

“Gall roig, gall negre” és una versió del clàssic, ara en valencià, amb els músics que l’acompanyen al directe i sota la producció, altra volta, de Tono Hurtado per aconseguir encapsular tota la força, cruesa i potència que La Maria desplega en els seus concerts, en una nova versió encara més dura si és que era possible. La Maria, els músics i Tono Hurtado han facturat a temps, just a temps, un himne per a la resistència on la veu de l’artista, les percussions i els instruments orgànics, la distorsió i la presència de sintetitzadors porten a un altre nivell el mític himne antifranquista.

La Maria continua la gira de presentació en directe de “L’Assumpció” amb una tardor farcida de dates que acabarà -ni més ni menys- amb un concert al Principal de València, al desembre. Abans, però, cantarà a Quart de Poblet, la Fira Mediterrània, el Trovam, Ontinyent, i Pedreguer, entre d’altres.
Comments are closed.

Back to Top ↑