Notícies Foto: Xavi OlmosFoto: Xavi Olmos

Germà Negre celebra el 10è aniversari de la formació

21 març, 2022

Ho fa amb la publicació de dos senzills ben especials, el primer d’ells, “Filomena”, que sortirà aquest proper divendres.

Aquest 2022 el grup celebra el 10è aniversari amb el llançament de dos senzills i una gira que pretén recuperar les peces més festives del seu repertori i conquerir les places mitjançant el ball i el cant col·lectiu de cançons d’ara i de sempre.

El primer senzill de celebració, “Filomena”, podria tenir el seu origen en un cuplet de l’any 1923 escrit per Manuel Sugrañes i el músic P. Requena (pseudònim de Joan Costa). Segons el músic i animador Miqui Giménez, excomponent del grup “Els ministrils del Raval”, la versió eròtica és un pasdoble de 69 estrofes carregat de “segones intencions” escrit per J.M. Torras, de Castellar del Vallès, i Josep Milà “l’Onclo” de Vilafranca del Penedès. 

Aquest tema, que s’ha anat fent popular al llarg dels temps en aplecs, trobades, concerts, focs de camp i tavernes i ha estat versionat per grups com Follim Follam, Els Ministrils del Raval o Les Absentes, arriba ara de la mà de Germà Negre amb una adaptació festiva i elèctrica amb la col.laboració de la Flora Sempere d’ El Diluvi. En aquesta ocasió, el grup pretén divulgar la cultura popular i l’enfocament estripat, despreocupat i barroer de l’època en què es cantaven cançons com aquesta, amb el contrast d’una societat cada vegada és més crítica.

“Filomena” la podreu escoltar aquest divendres en el programa “ActualiCAT” d’OnaCat.Ràdio.




Comments are closed.

Back to Top ↑