Germà Negre celebra enguany el 10è aniversari

22 abril, 2022

Dimarts 3 de maig, publiquen un nou senzill, “Les rondes del vi”.

“Les rondes del vi” és una de les cançons de taverna més populars del patrimoni musical del nostre país. Jaume Arnella i Joan Amigó, desaparegut recentment, van crear conjuntament aquest himne de tornada enganxosa i que ja forma part de l’imaginari col·lectiu dels cants populars. S’ha cantat de forma quasi obligatòria en trobades, esplais, aplecs i sobretaules d’arreu del país i sens dubte la seva consolidació li dona el títol de cançó de taverna per excel.lència.

Aquesta va ser una de les primeres cançons que va interpretar Germà Negre, ara fa deu anys, quan s’iniciaven en l’apassionant món de la música popular. Ara la recuperen amb la mala intenció de fer-la sonar per totes les festes del país i que reboti de nou dins el cap de tothom.

Germà Negre neix el 2012 a Banyoles amb la intenció d’omplir de balls i cançons populars les festes d’arreu del país. El projecte es caracteritza per agafar-se la vida i la música amb una saludable ironia, fent ús d’aquell repertori més estripat i amb clares puntes irreverents que formen part del mapa sonor dels països catalans. Sempre amb l’ànim d’explicar històries mitjançant la música, en el repertori hi podem trobar ingredients que apel·len a la reivindicació social i política.
Comments are closed.

Back to Top ↑