Notícies Foto: Andrew CondonFoto: Andrew Condon

Ha mort, Albert Tarrats, fundador de la Cafeteria Slàvia

7 gener, 2022

L’activista i emprenedor ens ha deixat a l’edat de 78 anys.

La notícia ens ha arribat des de les xarxes socials de la mateixa Cafeteria Slàvia:

Ha mort als 78 anys l’Albert Tarrats Farrerons, creador de la Cafeteria Slàvia. Des de ben jove, marcà l’activisme catalanista i pagès a les Terres de Ponent en els anys difícils de la dictadura, essent un dels primers membres de la Unió de Pagesos a Les Garrigues i a Lleida. Tarrats va ser una peça clau a les comarques lleidatanes del Front Nacional de Catalunya, convertint casa seva en un indret segur per a les reunions clandestines i la formació de militants en els durs anys del franquisme.

En els anys 80 i 90, Tarrats va ser també un gran defensor dels independentistes represaliats, empresonats i exiliats, amb qui havia compartit militància.

Aventurer incansable, l’Albert va passar mitja vida a la carretera i va rodar mig món en el seu cotxe a la recerca d’LPs censurats pel règim i que punxava a la discoteca Groc. L’any 1994 gestà la Cafeteria Slàvia juntament amb la seva dona, la Dolors Solé. L’Slàvia es convertí en lloc de referència cultural i musical portant amb el seu fill Hervé Tarrats a músics com en Roger Mas, Javier Muguruza, Pau Riba, Paco Ibáñez, Imanol, Jose Antonio Labordeta, entre molts d’altres estimadíssims més que han convertit la sala en lloc de renom.

Volem agraïr els anys de lluita incansable per la llengua, la música i la cultura catalanes, així com el llegat que ha deixat als seus fills i netes, exemple a seguir. Que la terra li sigui lleu.”

El nostre condol a familiars i amics/gues.




Comments are closed.

Back to Top ↑