Ha mort el guitarrista Riqui Sabatés

31 maig, 2021

Després d’un temps de lluita amb la malaltia que patia.

Participà en nombrosos seminaris, impartits entre d’altres per Thad Jones, Chuck Israels, Ray Brown, Bill Dobbins, Bedave Schniter, Claudio Roditi, Enrique Morente, Kurt Rosenwinkel o Brad Meldhau.

Va dirigir Workshops i Master Classes de Jazz i Blues tant a Catalunya  (Universitat Pompeu Fabra, Universitat Autònoma de Barcelona) com a Portugal (Conservatório da Música da Aveiro i Estaleiro da Música de Faro). Fou membre de l’SGAE i l’AIE pels seus treballs com a compositor i intèrpret.

Artísticament va pertànyer al moviment de la mítica ‘Música Laietana’, formant part de l’Orquestra Mirasol, Mirasol Colores i Esqueixada Sniff. Destaca la seva col.laboració amb músics de l’alçada de Tete Montoliu, Jordi Sabatés, Zé Eduardo, Toti Soler i Sean Levitt. Ha format part de Casavella i Errol Woiski Band, així com de la Big Ensemble Taller de Músics, amb obres i direcció de Koniec, Agustí Fernández i Pau Riba, Big Band de Bellaterra, Zé Eduardo Unit i Companhia da Música Imaginária.

El 1982 entra a formar part de l’Orquestra Mondragón, actuant a les principals ciutats del país. Participa a diferents programes de televisió: “Séptimo de caballería” (TVE), “La cosa nostra” (TV3), “Continuará” (TVE) i “Musical exprés” (TVE). També va acompanyar artistes com Rocío Jurado, Lolita Flores, Rafael, Parrita o Moncho, entre d’altres.

Liderà els seus propis grups Globo Feroz, The One’N’Only Blues Band, Riqui Sabatés & Yule Donald Blues Band, Riqui Sabatés y los Obstinados i Bcn Jazz Quartet. Enregistrà nombrosos treballs discogràfics i dos treballs en solitari amb composicions pròpies: “Perdidos en el blues” i “Sis milions i un dia”.

El seu darrer treball pel cinema va ser la composició i interpretació de la banda sonora del llargmetratge “Kràmpack”, dirigit per Cesc Gay, produït per Messidors Films, i del qual Subterfuge Records va editar un CD.

Actualment formava part de les formacions Big Mama & Taller de Músics All Stars i Big Mama & Riqui Sabatés Blues Band. També lidera el BCN Jazz Quartet amb el saxofonista Eladio Reinón.

Ha impartit classes de guitarra i llenguatge musical al Taller de Músics i a l’ESEM Taller de Músics. També ha estat professor a reconegudes escoles com l’Aula de Música Moderna i de Jazz del Conservatori de Barcelona, El Musical de Bellaterra, Blue Train de Sabadell i l’Escola Municipal de Música de Cerdanyola.

Font de text i fotografia: Tallers de Músics
Comments are closed.

Back to Top ↑