Notícies Foto: Senyals de FumFoto: Senyals de Fum

Halldór Már estrena, “Salvarem el món”

16 desembre, 2022

El nou disc es publicarà al gener i es titularà, “El mar no té camins”.

“Salvarem el món” és el segon senzill d’avançament d’ “El mar no té camins”, el nou disc que Halldor Mar publicarà al gener, produït i enregistrat per Caïm Riba que, a més a més, col·labora en aquesta cançó. En Caïm hi canta somrient i es nota; la cançó s’il·lumina quan entra la seva càlida veu. “Salvem el món” també compta amb el clarinet de la Teresa Nogueron, el violí de la Mireia Bartolí, el cello de la Marta Pons, la bateria del Ramiro Rosa i fins i tot inclou una vella maleta de Pau Riba que hi havia a l’estudi. La masterització ha anat a càrrec de Guillem BSO i la portada és un disseny d’Inés Alonso.

“Aquesta cançó surt, de cop i volta i sense esperar-ho, de la guitarra d’estudiant de la meva neboda durant un cap de setmana de desconnexió a Altafulla . Em va venir la inspiració sense voler. En primer lloc va sorgir una melodia i lligada a ella, unes paraules, inicialment en anglès, que després vaig adaptar al català. La lletra s’explica sola. És una 4 chord song amb pujada de to al final, apta per Eurovisió.”

“El mar no té camins” és un àlbum molt personal que reflecteix, en diversos aspectes, el tarannà de l’artista. Cantat gairebé íntegrament en català, podem dir que és un treball lluminós, positiu, nostàlgic, i també atrevit i que, aquest cop, va més enllà de la seva zona de comfort. Hi ha cançons que neixen a partir d’un simple ritme de bateria. N’hi ha alguna altra on Halldór no canta sinó que simplement recita. Hi trobarem, fins i tot, barreges de tècniques i estils fins ara poc explorats en els seus discos anteriors. El músic islandès ha volgut trepitjar nous terrenys i s’ha permès sorprendre’s a si mateix, descobrint noves maneres de compondre i d’expressar-se.
Comments are closed.

Back to Top ↑