Notícies Foto: SGAEFoto: SGAE

Joan Manuel Serrat, Medalla d’Honor de la SGAE

24 novembre, 2023

El lliurament tindrà lloc el dimarts, 12 de desembre, a la seu madrilenya de la institució.

La Junta Directiva de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha decidit per unanimitat concedir la distinció més important de l’entitat, la seva Medalla d’Honor, a Joan Manuel Serrat (Barcelona, 27 de desembre de 1943). Amb aquest reconeixement, la SGAE agraeix la contribució a la societat civil de creadors rellevants. El lliurament tindrà lloc el dimarts 12 de desembre de 2023, a les 18.00 h, a la seu madrilenya de la institució (c/ Fernando VI, 4, 28004 Madrid). L’escriptor i premi Cervantes Eduardo Mendoza serà l’encarregat de llegir la laudatio. 

El president de la SGAE, Antonio Onetti, ha recordat que són molts els motius per al reconeixement de Joan Manuel Serrat: “A aquestes altures, no cal glossar una carrera que l’ha elevat a la categoria de mite de la música com a cantant i compositor. Ha demostrat el seu talent, no només escrivint algunes de les lletres més inoblidables de la nostra música, sinó també adaptant i recuperant els versos de poetes com Machado, García Lorca, Miguel Hernández, Salvat Papasseit, Palau i Fabre o León Felipe, entre d’altres. Amb la seva música, l’autor català ha estat decisiu per mantenir viva l’obra d’aquests escriptors que representen el millor de la nostra poesia.” Tal com quedarà gravat en la medalla, Joan Manuel Serrat representa “la veu de tots, que ha sabut fer de la seva música un relat de les nostres vides i que és una referència en la defensa dels drets humans, de la solidaritat, i de l’ajut als perseguits i als oprimits”, subratlla Onetti. 

“El ball de la civada” va ser la primera cançó que el compositor va registrar a la SGAE, l’11 de juliol de 1968. Més de cinc dècades després i amb més de 340 obres inscrites a l’entitat de gestió, “el noi del Poble-sec” s’ha convertit en una referència indiscutible de la cultura i en un exemple del que significa el compromís vital. 
Comments are closed.

Back to Top ↑