Josep Tero: 50 anys fent cançons

24 març, 2022

L’1 d’abril presenta el disc “Fugir i salvar-se” al Centre Cultural Albareda de Barcelona dins el Festival BarnaSants.

Un disc sobre música sefardita i balades de trobador, sempre en l’univers sonor de
la mediterraneïtat amb què s’identifica tot el que ha compost el cantautor escalenc: 70 cançons
enregistrades com a adaptador, compositor musical, o lletrista de Marina Rossell, Maria del
Mar Bonet, Inma Serrano i Ma. Josep Villarroya, i més d’un centenar de cançons entre els seus 11 discos enregistrats entre el 1986 i 2021, que diuen quin és el gruix del seu treball en favor de la difusió de la Cançó arreu dels Països Catalans, i d’altres cultures d’arreu del món.

L’obra de Josep Tero sempre ha destacat i destaca per la tasca de divulgació de la poesia catalana i la cançó tradicional, així com per les seves cançons compromeses amb la defensa del medi ambient i les llibertats individuals i col.lectives.

Ara, 50 anys després de la promoció de “Noves Veus” a la Cova del Drac i de centenars de concerts arreu dels Països Catalans i altres indrets d’Europa, Àfrica i els Estats Units d’Amèrica, Josep Tero emprèn un nou camí amb un nou repertori, resultat del seu treball de recerca en música medieval, i incentivat, també, pel reconeixement que li atorga haver actuat en molts escenaris, i compartit les seves cançons amb Lluís Llach, Marina Rossell, Georges Moustaki, Maria del Mar Bonet, Laurentis Maxairitsas, Maria Farantouri, Nena Venetsanou, Christos Tsiamulis, S’Albaida, Roba Estesa …
Comments are closed.

Back to Top ↑