La 19a edició de l’Acústica recupera les xifres d’assistència de 2019

4 setembre, 2022

Lluny de passar de moda, arriba a nous públics que no es volen perdre els grans himnes dels artistes de l’any i descobrir la nova escena emergent del país.

El festival Acústica de Figueres deixa enrere la pandèmia i torna a esdevenir el festival que aposta pels artistes catalans més multitudinari del país. A la seva dinovena edició l’Acústica ha recuperat els nivells de públic prepandèmics. Un públic que ha tornat a ser intergeneracional i familiar. I és que com sempre, l’experiència Acústica és única. Les claus de l’èxit i la singularitat del certamen han tornat a ser els tres espais escènics al centre de la ciutat, la comoditat que això suposa als i a les espectadores, l’oferta gastronòmica, l’accés gratuït i, òbviament, un gran cartell musical amb una trentena de propostes d’artistes consolidats i emergents de l’escena musical catalana.

Des de dijous, per Figueres hi han passat els grups més populars de l’escena musical catalana actual com Oques Grasses -que han fet el darrer concert abans del seu final de gira al Palau Sant Jordi el gener de 2023-, Sopa de Cabra que continua homenatjant el trenta aniversari del Ben endins i que també actuarà al Palau Sant Jordi aquest novembre, Joan Dausà, Els Catarres i Doctor Prats. També fenòmens tan de moda per la gent jove com Mariona Escoda, The Tyets, els valencians La Fúmiga o la rapera canària Ptazeta, que han reunit milers de persones.

Han acabat de transformar Figueres en el millor aparador musical del país, propostes úniques i exquisides com el cantautor de Guissona El Petit de Cal Eril que oferia un dels seus darrers concerts, la pianista Clara Peya, la mallorquina Maria Jaume, el retorn de Delafé y Las Flores Azules o la tecnorumba dels inclassificables Habla de Mí en Presente. També han destacat propostes com les dels lleidatans Sexenni i el grup de pop urbà d’Olesa de Montserrat, Lal’Ba.

Finalment, el talent local també ha estat protagonista de l’Acústica. Propostes de les comarques gironines com Clima, La Ludwig Band, Onniria i artistes de l’escena urbana figuerenca com Habibi, Killu’Katala o Maken Row, han demostrat estar en plena forma.

El bon moment pel qual passa la música catalana queda reflectit en el fet que més del 95% dels artistes programats eren de Catalunya i que dinou de les trenta-dues propostes musicals programades, actuaven per primera vegada al Festival Acústica.
Comments are closed.

Back to Top ↑