Notícies Foto: Hostal CàntutFoto: Hostal Càntut

La 3a edició de l’Hostal Càntut tindrà lloc del 6 al 15 de juliol

12 abril, 2022

El projecte “Càntut. Cançons de tradició oral” continua treballant en les diferents vessants del projecte per recopilar i difondre el patrimoni de transmissió oral.

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral continua treballant per preservar i difondre les cançons de tradició oral de les comarques gironines mitjançant les seves diferents vessants. Actualment, prepara la nova edició de l’Hostal Càntut, que tindrà lloc del 6 al 15 de juliol al Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri, així com la sisena edició del festival, que es realitzarà del 18 al 20 de novembre a Cassà de la Selva. A més, el projecte coprodueix un nou espectacle: Les Eines del Cor Jove Amics de la Unió, juntament amb Fira Mediterrània de Manresa, l’(a)phònica, Festival de la Veu de Banyoles, el Teatre Auditori de Granollers i el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.

Cançoner, festival i produccions. Aquestes són les tres vessants mitjançant les quals el projecteCàntut. Cançons de tradició oral preserva i difon el patrimoni immaterial de les comarques gironines. Amb un treball constant, tant de manteniment com d’incorporació de nous materials, el cançoner en línia allotjat a www.cantut.cat actualment consta de 1.511 cançons i de 864 transcripcions a partitures. Una arxiu obert, col·laboratiu i a disposició de tothom que vulgui consultar algun dels materials disponibles.

Pel que fa a les produccions, actualment s’està preparant una nova edició de l’ Hostal Càntut, els sopars per cantar que tenen lloc al Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. Després de dues edicions amb èxit pel que fa a les propostes programades i al públic, enguany se’n durà a terme la tercera edició, els dies 6, 7, 8, 13, 14 i 15 de juliol. Una nova oportunitat per explorar el repertori de cançons satíriques, polítiques, obscenes i provocatives que es troben en el cançoner i recuperar, així, la vella pràctica de cantar en comunitat en hostals i tavernes al voltant d’una bona taula. La programació d’aquesta tercera edició es desvelarà pròximament.

També pel que fa a produccions, les cançons del disc Vega de Paula Grande i Anna Ferrer continuen sonant arreu de Catalunya. El pròxim concert tindrà lloc el dissabte 23 d’abril a Esparreguera (plaça dels Arbres, 19 h, gratuït), amb motiu de la diada de Sant Jordi, i properament s’anunciaran noves dates per a l’estiu i la tardor.

Quant a la vessant del festival, la sisena edició tindrà lloc del 18 al 20 de novembre a Cassà de la Selva, amb activitats i actuacions al voltant de les músiques de transmissió oral. Dues propostes per difondre el patrimoni i buscar espais i moments per cantar en comunitat.
Comments are closed.

Back to Top ↑