La 8a edició de l’Humus Mediterrani dona a conèixer sis formacions d’arrel

17 Setembre, 2020

L’Humus 2020 tindrà dos concerts en viu, que aniran a càrrec d’Aixopluc i el duet femení Caamaño&Ameixeiras, tots dos el diumenge, dia 18 d’octubre, a la Taverna de la Fira, els primers a les 12h45m i les segones a les 17h30m.

L’Humus Mediterrani, la secció off de Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l’arrel tradicional, iniciativa de l’espai de música i cultura D’Arrel, s’adapta a la crisi sanitària però segueix treballant amb el mateix objectiu de donar a conèixer i facilitar l’entrada al circuit professional a grups amateurs o emergents que han preservat o creat música i cançó  tradicional.

L’Humus 2020 tindrà dos concerts en viu, que aniran a càrrec dels bagencs Aixopluc, que hi actuaran com a guanyadors del premi Robert Pellicer de ball folk, i el duet femení Caamaño&Ameixeiras. Al mateix temps, l’Humus ha seleccionat quatre de les propostes presentades a la seva convocatòria que podran formar part de tota l’activitat professional de la Fira i estaran presents a les eines de promoció i informació adreçada a públic i professionals com la resta d’artistes de la Fira. La idea és poder donar-les a conèixer i, encara que no facin concert, puguin utilitzar totes les eines professionals que la Fira posa a l’abast dels artistes. Es tracta d’una manera de continuar treballant per facilitar l’entrada al circuit professional de grups amateurs o emergents.

La Taverna de la Fira, ubicada al pati del Casino, acollirà el diumenge 18 d’octubre els dos concerts de l’Humus Mediterrani 2020. Les restriccions imposades han fet desestimar les actuacions a la plaça Europa i l’Espai Òmnium, on habitualment es feien els concerts. Per tal de poder assistir a les actuacions programades a la Taverna de la Fira, tot i que siguin gratuïtes, cal fer reserva prèvia de l’entrada.

Els grups que faran els concerts són els bagencs Aixopluc i Caamaño&Ameixeiras, de Galícia. Es tracta de dos duets joves d’acordió i violí i de molta qualitat que oferiran concerts propers a l’arrel tradicional.
Comments are closed.

Back to Top ↑