Notícies Foto: Jordi FerréFoto: Jordi Ferré

´La ballarusca´, cançó d’avançament del nou disc de Fenya Rai!

25 abril, 2024

El disc ´Una ronda més´ sortirà el 30 de maig.

Seguint l’estil particular del grup, ens presenten una versió pròpia de ´La ballarusca´ com a senzill de llançament. Una cançó tradicional documentada el 1904 i recollida en diverses poblacions catalanes. Originalment, una dansa amb una cantarella considerada massa animada per l’església, qui l’arribà a prohibir.

Fenya Rai!, repeteix la fórmula de l’anterior videoclip de la cançó ´Pastor cabrer´, i ha deixat en mans de Jordi Ferré d’Uncle Jun produccions, l’enregistrament, direcció i muntatge de la peça.

Lluny d’anar acompanyat de la lletra de la cançó, el videoclip se centra en les converses de sobretaula i va lligat al nom de l’àlbum ´Una ronda més´. Durant el vídeo els membres del grup viatgen imaginàriament a diversos emplaçaments que representen diferents problemàtiques actuals, sempre al voltant de la taula com eix vertebrador. Per trobar aquests emplaçaments, els membres del grup han pogut comptar amb Pere Solé, un gran coneixedor del territori.

Nascut l’any 2015, Fenya Rai!, vol ser un grup irreverent, canalla i fresc, que passa el cançoner popular pel seu propi taller de planxa i pintura, fent que la gent d’avui escolti cançons que poden tenir dos-cents anys.
Comments are closed.

Back to Top ↑