Notícies Foto: OnaCat.RàdioFoto: OnaCat.Ràdio

“La collita del Tradicionàrius”, història i transcendència d’un festival folk

5 març, 2022

OnaCat.Ràdio us recomana aquest llibre que és la segona part d’una trilogia iniciada al 2019 amb “Inventari. La música folk als Països Catalans, del franquisme al Tradicionàrius”.

El llibre és de l’autor, Ferran Riera Vives, i ha estat editat per Pagès Editors. El mateix autor ens fa sipnosi de la seva obra:

“Un assaig que es podria haver titulat “La llavor”, perquè això és el que van fer aquella colla de pioners que, arreu del Països Catalans, des de mitjans del anys seixanta van recollir el que quedava de la tradició musical i van tornar a crear a partir d’aquesta arrel.

Van sembrar una llavor que es va consolidar definitivament el 15 de gener del 1988, data d’inauguració del Cicle de Concerts de Música Tradicional i Popular Tradicionàrius de Barcelona, que va ser dirigit durant 33 anys per Jordi Fàbregas. El Festival es consolida a partir del 1993 quan l’Associaó TRAM entra a gestionar el Centre Artesà Tradicionàrius.

Aquest volum es desenvolupa fins els prolegòmens de la 35a edició del festival, al 2022, està dividit en dues parts, precedides per una introducció: una primera de tipus cronològic, que conté un repàs a les característiques de cadascuna de les seves edicions, i una segona de caire temàtic, on s’aborden qüestions específiques sobre la filosofia i l’organització del festival, la seva política educativa, expansiva i comunicativa i la seva vida quotidiana”.

 
Comments are closed.

Back to Top ↑