Notícies Foto: Juan Luís MoralesFoto: Juan Luís Morales

La Dharma dona el tret de sortida de la 7a edició del Festival “Amb So de Cobla”

31 juliol, 2023

De l’1 al 5 d’agost a diferents indrets de Palamós (Baix Empordà).

El dimarts, dia 1 d’agost, a les 22h a la plaça Josep Sarquella de Palamós, es donarà el tret de sortida del Festival Amb So de Cobla, que enguany arriba a la 7a edició. El festival Amb So de Cobla està inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya. Els directors del Festival son Pau Marqués a càrrec de la gestió i Adrià Bauzó qui porta la direcció artística.

Amb So de Cobla es dirigeix tant al públic habituat a la música de cobla i a la sardana, com al públic més general a qui li agrada la música i vol descobrir noves sonoritats, sobretot relacionades amb l’arrel catalana. Així mateix, Amb So de Cobla també aposta per apropar aquesta música a la gent jove amb propostes més trencadores i atractives per a tots ells. Amb aquest objectiu, la programació d’aquesta nova edició continuarà apostant per transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats musicals. Per tant, estem davant una setena edició ben eclèctica, des de la cobla catalana tradicional fins a fusions transgressores amb altres estils i disciplines en principi totalment contraposades.

El concert inaugural anirà a càrrec d’una companyia que està d’aniversari. Enguany, La Dharma i paral·lelament al seu concert de “50 Anys”, ens dona l’oportunitat de viure de nou un format pensat especialment per acompanyar la seva música amb l’element grupal més característic i popular de la nostra cultura, la cobla, i en aquesta ocasió molt ben acompanyats per la Cobla la Principal del Llobregat. La idea de barrejar la tímbrica d’una cobla amb la d’un grup de rock els ballava pel cap des del segon disc “L’oucomballa”, però no es va materialitzar fins al 1981, amb el concert al Palau de la Música amb la Cobla Mediterrània, aconseguint un so únic, irrepetible, potser el fruit més exquisit que s’hagi donat mai de la unió entre un grup de rock i una cobla de sardanes.

Programació de la 7a edició del Festival Amb So de Cobla:

Dimecres 2 d’agost a les 22 hores al Pati de l’Escola la Vila – el 23è Concert de sardanes de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau – La Principal de La Bisbal i Els Montgrins.

Dijous 3 d’agost a les 19.00 hores a la Plaça Catalunya – Bufaterrània, Tubs & Cobla amb Xavi Lozano

Dijous 3 d’agost a les 22.00 hores a la Plaça Josep Sarquella – Trencandís, amb la Cobla Flama de Farners i Neus Mar.

Divendres 4 d’agost a les 19.00 hores a la Plaça Catalunya – Jordi Molina quintet

Divendres 4 d’agost a les 22.00 hores a la Plaça Josep Sarquella Piano & Cobla, amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i els pianistes solistes son Albert Guinovart i Montserrat Cases. 

Dissabte 5 d’agost a les 19.00 hores a la Plaça Catalunya – Akoblats.

Dissabte 5 d’agost a les 22.00 hores a la Plaça Josep Sarquella – JazzWoman Amb So de Cobla acompanyada de Jordi Casas, tible, Gerard Montsech, tenora, Alba Careta, trompeta i Alba Pujals, trombó. 
Comments are closed.

Back to Top ↑