La discogràfica Discmedi recupera “No sé si vull ser gran”

26 abril, 2022

Un disc de culte dirigit al públic infantil de la formació Lontainers.

La discogràfica Discmedi ha recuperat en format digital “No sé si vull ser gran”, editat el 1986 en vinil per Lontainers, un grup català format per Arturo Gaya (veu), Jordi Fusté (guitarra), Glòria Sabaté (teclats i veu), Susa Tomàs (veu) i Rafael Zaragoza (guitarra). En l’enregistrament hi van participar també Quino Béjar (bateria), Eduard Casals (saxo i clarinet) i Pep Mola (baix).

Lontainers va nàixer com a grup d’animació infantil amb una trajectòria ben activa durant els anys 80 per escoles i festes populars. Per a qui el va conèixer, es tracta d’un disc de culte, que fou pensat per a gent menuda però amb un missatge musical universal i que en l’actualitat conserva plena vigència. “No se si vull ser gran” significa encara avui una mostra exquisida de diferents gèneres i estils entre els que hi trobem funk, pop-rock, reggae, samba, bolero, balada, havanera o jota; en la seua majoria cançons originals, amb melodies i lletres signades per Arturo Gaya, Jordi Fusté, Glòria Sabaté i i Rafa Zaragoza. “Ens prenem molt seriosament la música per a infants”, ens deien els seus autors en la presentació del disc a la tardor del 1986, l’any del pas del cometa Halley i del bombardeig de Tripoli ordenat per Ronald Reagan.

El disc té un valor afegit perquè representa el primer treball conjunt entre Arturo Gaya i Jordi Fusté, uns quants anys abans de convertir-se en Quico el Célio i el Mut de Ferreries i també la seva primera col·laboració amb Discmedi, la discogràfica amb la que fins a avui han continuat editant tots els seus treballs, tant en grup com en projectes individuals.
Comments are closed.

Back to Top ↑