Notícies Foto: Clara BallestaFoto: Clara Ballesta

La Gravetat de Coulomb presenta el disc, “L’efecte Doppler”

20 setembre, 2023

Grup de música d’arrel format l’any 2020 per Pau Benítez (flabiol i percussions), Blai Casals (acordió i electrònica) i Manu Sabaté (clarinet baix i electrònica).

El grup es regeix per tres fonaments: la música de ball, la relació amb la sonoritat dels antics flabiolaires i l’obertura de nous camins a través de la investigació sonora, harmònica i rítmica. Tots tres eixos ressonen amb les experiències professionals, artístiques i vitals dels músics que componen el grup.

“L’efecte Doppler” vol ser un homenatge als gèneres més típics dels Balls de Gitanes de la zona del Vallès i el Maresme. Entremig hi trobareu gèneres com una espolsada, una bolangera, una jota, un xotis, una masurca o una americana. Així, prenent de nou com a protagonista el flabiol més tradicional i les seves melodies, els músics dialoguen amb els sons moderns i trencadors dels acordions, sintetitzadors i pedals d’efectes. Un disc que compta amb les col·laboracions de Na Maria Nostra, Anaís Falcó i El Pony Pisador.

La Gravetat de Coulomb es va presentar al públic amb el disc “E pur si balla” (2021) i des de llavors ha participat a festivals i festes majors com el Tradicionàrius, Fira Mediterrània, Divendres a la Plaça del Rei, Berguedà Folk, Palma Folk o Circuit Folc entre d’altres.

 
Comments are closed.

Back to Top ↑