Notícies Foto: Natàlia CornudellaFoto: Natàlia Cornudella

La Ludwig Band i Alidé Sans entre els primers confirmats del Cantilafont 2024

18 març, 2024

La desena edició del festival tindrà lloc a Olost els dies 12 i 13 de juliol.

La Ludwing Band, Alidé Sans i la companyia Los Putos Makinas són les primeres propostes confirmades del festival Cantilafont, que aquest any tindrà lloc els dies 12 i 13 de juliol a Olost (Lluçanès). Els abonaments per al festival ja estan a la venda, a un preu reduït de 20 euros. La primera edició del Festival Cantilafont es va dur a terme l’any 2013 a Prats de Lluçanès amb l’objectiu de descentralitzar la cultura i crear un festival que apostés per la música i les arts escèniques, la gastronomia local i el territori. L’any passat el certament itinerant va tenir lloc a Sant Feliu Sasserra.

Propostes musicals d’artistes reconeguts i emergents, espectacles d’arts escèniques, una oferta gastronòmica variada i de proximitat, i una aposta per la sostenibilitat. Són només algunes de les claus del Cantilafont, un esdeveniment de referència a la Catalunya central que ofereix una experiència global i respectuosa al voltant de la cultura i el territori. Enguany, el tarannà i el parlar propis del Lluçanès protagonitzen la campanya del festival: una manera de fer pausada però sense deixar de treballar. Unes particularitats que també es plasmen en la concepció del festival: un esdeveniment tranquil, acurat i pensat pel lloc on es du a terme i les persones que hi habiten. Després de celebrar la darrera edició al municipi de Sant Feliu Sasserra, enguany el festival es realitzarà a Olost (Lluçanès).

Pel que fa a la programació, el festival avança els primers noms que formaran part del cartell. Entre els artistes confirmats cal destacar La Ludwig Band. Prolífics, virtuosos i desenfadats són els tres adjectius que millor defineixen la banda que està revolucionant el panorama català gràcies a les seves lletres agudes i el seu esperit satíric. Després de 4 discos en tan sols 4 anys, arribaran al Cantilafont amb l’àlbum “Gràcies per venir”, premi Enderrock al millor disc de pop- rock del 2023. Un projecte que potencia l’esperit coral de la banda amb arranjaments que s’eleven cap a sonoritats més roqueres, enfocades al directe, sense deixar les harmonitzacions ordides i delicades ni les lletres marca de la casa.

Un altre dels noms que formaran part del festival és Alidé Sans. La cantautora aranesa oferirà el seu darrer treball, “Arraïtz” (arrel en la variant aranesa de l’occità), amb la llengua i cultura popular occitanes, el medi rural de muntanya i l’empoderament femení com a protagonistes. Amb una sonoritat festiva i ballable, el disc enllaça la tradició oral amb l’actualitat amb un repertori format per vuit cançons amb diferents ritmes, com ara donèus, borrèies o vals, expressades mitjançant codis musicals moderns.
Comments are closed.

Back to Top ↑