Notícies Foto: Ainhoa MuñozFoto: Ainhoa Muñoz

La Maria llença “Mon vetlatori”, el seu debut discogràfic

11 novembre, 2022

És una irresistible proposta d’evolució pel cant valencià.

Després de la viralització del seu “Arranquen vinyes” ara farà un any, la Maria, nom artístic de Maria Bertomeu, cantant d’Oliva que està revolucionant el cant valencià, presenta el seu primer senzill “Mon vetlatori”. Després d’un 2022 frenètic durant el qual la cantant ha combinat una gira amb més d’una trentena de dates sota el nom de “El que està per vindre” i la gravació del seu esperat primer treball d’estudi, produït per Tono Hurtado i de la mà de la discogràfica Propaganda pel Fet, ha arribat el moment del seu debut discogràfic.

“Mon vetlatori” és el primer avançament del seu disc debut discogràfic, previst pels primers mesos de 2023, i que estarà conformat per 5 peces pròpies, una adaptació brodada del ja mític “Arranquen vinyes” i dues sorpreses en forma de pròleg i epíleg. Tot plegat, material inspirat en estructures del cant valencià, motius de la música tradicional i un emotiu homenatge a les seues iaies Maria amb el qual La Maria fa gala d’una coherència folklòrica, la qual evoluciona, convertint-se en una ja inconfusible i irresistible proposta que La Maria rega amb una veu hipnòtica.

“Mon vetlatori” és una cançó que narra el soterrament d’una Maria xiqueta, jove, que al viure la viralització d’una cançó pròpia i patir una allau de crítiques de tot tipus, en alguns casos al límit de l’assetjament, li toca madurar rapidet. Empoderar-se davant del seu projecte i defensar-lo com millor sap, cantant. A ‘Mon Vetlatori’ Maria es recrea, es pareix, s’afirma. Aquest primer single arriba acompanyat d’un videoclip que signa Victor Serna i que s’ha enregistrat a l’ermita de Santa Anna de la localitat de Xàtiva.
Comments are closed.

Back to Top ↑