La música popular perd a Jordi Fàbregas

22 gener, 2021

Mor, als 69 anys d’edat, el músic i activista cultural, fundador dels grups Coses i El Pont d’Arcalís, entre d’altres, així com del festival Tradicionàrius.

El passat dia 5 va haver de ser operat d’urgències d’una afecció cardíaca crònica que patia però complicacions posteriors no han permès la seva recuperació.

Jordi Fàbregas havia nascut a Sallent (Bages), va ser cantaire de l’Escola Mare de Déu de Montserrat fins a l’adolescència i de manera autodidàctica, va començar a tocar la guitarra i a cantar en solitari influït pels Setze Jutges i Jacques Brel. Fundà grups musicals com ara Roda de Manresa (1967), grup Coses (1973), l’Orquestra de Corda i Pua L’Harmònica Brava (1979) i La Murga (1980).

El 1988 va crear el Festival Tradicionàrius i  el 1993 va crear el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT).

Va formar part d’Urbàlia Rurana i Primera Nota, cofundador de la formació musical El Pont d’Arcalís i també, va ser director i creador de la formació Els Ministrils del Camí Ral.

Va ser autor d’una llarga llista de treballs com a compositor, especialment de balls de gegants de diferents colles, i d’una àmplia producció discogràfica amb diferents grups de música popular i tradicional.

Entre els premis i reconeixements, Fàbregas va rebre l’any passat la Creu Sant Jordi, a l’any 2006, la Medalla d’Honor de Barcelona, així com, el Premi Nacional de Cultura Popular (1995) i el Premi Nacional de Música (1991).
Comments are closed.

Back to Top ↑