La revista “Caramella” celebra els seus 25 anys i l’arribada del número 50

5 maig, 2024

La revista de música i cultura popular fa una crida a subscribir-se per tal de poder continuar i arribar al 100.

Durant aquest temps han publicat 50 revistes, dos llibres, diferents fulls i opuscles informatius i han fet un munt de quilòmetres amunt i avall del territori per reunir-se, per presentar la revista, per trobar-se amb els qui hi han escrit, han entrevistat, han compartit propostes…

L’experiència de “Caramella” ha estat, ja ho poden dir alt i amb alegria, una descoberta i una satisfacció: prop de 6.000 pàgines escrites, amb la signatura de més de 600 persones que han contribuït a donar forma i qualitat a aquesta aventura editorial sorgida i mantinguda des del teixit associatiu del nostre país.

“Caramella” va nàixer de la col·laboració de tres entitats de comarques: Tramús, de la Marina a l’Horta; Carrutxa, del Baix Camp al Priorat, i Solc, al Lluçanès. I de la feina i l’experiència van acabar sorgint una entitat nova, l’associació Caramella, que recollia la trajectòria i les aportacions de persones d’aquestes entitats i de la voluntat de donar continuïtat a tan volguda proposta.

Durant aquests 25 anys, Calaceit, al Matarranya, ha estat el punt de trobada on tancar cada número, imprimir-lo i ensobrar-lo i gaudir del nou pas que, un darrere l’altre, ens han dut fins aquí. Des de la timidesa del solitari número 1, l’any 1999, fins a l’estabilització dels dos números anuals, han acollit tota mena de continguts relatius a la música i la cultura popular que s’ha fet i que es fa a casa nostra. I ho han volgut fer sense posar tanques al camp, sinó marcant territori. Per això, des de fa 5 anys, han incorporat monogràfics dedicats a territoris en concret: hem passat per Mallorca, la Marina, el Matarranya i el Vallespir, amb l’objectiu d’aprofundir en determinats llocs i poder abastar de manera més completa la seva realitat.

I en arribar a aquests 25 anys, han pensat que calia fer alguna cosa que deixés constància d’aquesta feina. Per això, han engegat una campanya amb moltes propostes per celebrar l’aniversari i per seguir endavant.
Comments are closed.

Back to Top ↑